keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Järeämpi puusäilytys

Meillä on ollut ongelmana puusäilytys. Takan vieressä on pienehkö puinen laatikko joka vetää jonkin verran puuta ja saunan puolella puita on ollut "tyylikkäästi" ikean sinisissä kasseissa...Joskus suunnittelin että laittaisin puut meillä olleeseen kuljetusrullakkoon mutta rullakko-ajatus oli jäänyt vähän unholaan. Raukka on ollut koko talven pihalla ja jäätynyt maahan. Ei auttanut muu kuin lähteä sitä sieltä kaivamaan ylös ja raahata se koelaboratorioon sisälle. 


Aikamoisen paljon tämä monsteri vetikin puuta kyytiinsä. Isokin määrä puuta kuivuu tuossa ilmavasti ja mukavasti. Kylppärin oven ja takan lähistöllä se palvelee molempia kohteita. Isäntä ei ollut kovin innoissaan rullakon paikasta mutta mielestäni tässä kohtaa käytännöllisyys ratkaisee. Alkuun se oli tuossa takan ja ikkunan välissä mutta oli jotenkin liian ahdas siinä. Väliaikaisena ratkaisuna menettelee nyt tuossa. Rouhea luukki hivelee ainakin omaa silmääni.
Kun tuo kylppärin ovi joskus muuttaa paikkaansa toiselle seinälle niin suunnittelin että tuohon kohtaan voisi rakentaa pysyvämmän puusäilytyksen joka niin ikään palvelee sekä takkaa että kiuasta. Ideaa täytyy vielä hieman kehitellä. 

Mites teillä säilytetään puut? 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään sijoittaisi tuota isoa "rotiskoa" sisätiloihin näkyville, mutta se pieni valkea siinä takan ja ikkunan välissä näyttää tosi kodikkaalta.Tuon ison laittaisin verannan puolelle .niin ettei näy sisälle tupaan.

murmeli kirjoitti...

Meillä on liian pienet puusäilytystilat sisällä, normi kantokori ja lisänä saunalla iso muovilaatikko lauteiden alla. Takan luona ei oo mitään, paitsi haaveissa. Ehkä jonain päivänä...

Rullakko on kiva, mie tykkään 😊
Jos haluaa, voi sen maalatakin jossain vaiheessa. Ajan kanssa paras paikka löytyy 😉