tiistai 22. joulukuuta 2015

Jymy-ylläri: TAKKA

Joskus lokakuussa pongasin netistä Conturan ja StyleRoomin takka-arvonnan. Hetken mielijohteesta ja toki kovasta takan kaipuusta lähetin kisaan kuvan ja kommenttini jolla osallistua.


"Purimme remontin yhteydessä vanhan takkahirvityksen ja olen etsinyt pitkään uutta modernia ja tyylikästä takkaa tilalle. Ja nythän se sitten löytyi! Takan paikalla on nyt lipasto ja taulu. Kenties etsintäni nyt päättyy ja jos vielä takan voittaisin niin tuleva kylmä talvi täällä pohjoisessa olisi pelastettu!"Arvonnan loputtua kyselin takan perään ja sain vastauksen että takka on arvottu ja voittajalle on ilmoitettu. Unohdin asian ja elämä jatkui entisellään. Kunnes. Eräs perjantai-iltapäivä sain sähköpostin otsikolla:

 Takkakisalle on arvottu uusi voittaja - ja se olet sinä! 

Ensimmäistä takan voittajaa ei oltu saatu kiinni ja sääntöjen mukaan se pitää arpoa kahden viikon päästä uudestaan. Olin yksin kotona, luin sähköpostia uudestaan ja uudestaan ja tärisin onnesta. Samalla kuitenkin mietin että voiko tämä olla totta, onko tämä joku huijaus?! Vastasin sähköpostiin moneen kertaan ja odotin kuumeisesti vastausta mutta mitään ei kuulunut, viikonloppu kun oli. 

Isäntä tuli kotiin ja näki heti että jotain mullistavaa on nyt tapahtunut. Ilmeeni oli kuulemma kuin lottovoittajalla. Ilmoitin että nyt olisi syytä tilata lisää puita taloon. Eipä meinannut Isäntäkään uskoa asiaa ensin. Sketch up alkoi saman tien laulamaan kun katselin Conturan sivuilta vaihtoehtoja. 
Seuraavalla viikolla sitten sain kaipaamani vastauksen ja StyleRoomin sivuille tuli ilmoitus takkakisan voittajasta. Totta se oli!!! Enää pitäisi päättää takan malli. Pääsimme yhtä mallia katsomaan mutta se oli ihanasta kulmaluukusta huolimatta liian pieni joten päädyimme sitten toiseen lemppariimme joka oli mitoiltaan isompi. Toimitusaika oli vajaa 3 viikkoa. 

Alkoi hurja takan paikan fiksailu. Teimme betonilattiakokeilun Tikkurilan designbetonilattia-ohjeilla. Uretaaniöljyä ja betoluxia. Muuri tasoitettiin ja maalattiin Taika-maalilla. Teippasin takan paikan ja koko oli tosiaan juuri sopiva! Sitten se päivä koitti kun kuljetusliikkeen mies viimein soitti ja oli pian pihassa upean lastin kanssa. Tanssahtelin reinoissani pihalla pakkasessa hymy korvissa. Nyt viimeistään piti uskoa että tämä on totta! Ihasteltiin huikean isoa luukkua ihmeissämme. 

Muutaman päivän päästä saapui Muuraus ja laattatyön mukava ja erittäin ammattitaitoinen Mika Torniosta asentamaan takan paikalleen. (tämä ei ole maksettu mainos vaan tyytyväisen asiakkaan rehellinen mielipide)
Pikkuhiljaa päivän aikana takka rakentui pala palalta valmiiksi. Muutama tunti piti odottaa silikonin kuivumista ennen kuin saataisiin laittaa tulet pesään. Voi sitä kutkuttelevaa jännäystä! 
Siinä se nyt on. Aamulla on ihana herätä, laittaa takka tulille ja nautiskella aamupalaa tuossa tulen ääressä ilman kiirettä.. Viimeistelyä vielä kaipaa seinä maalilla ja listoilla. Takkakin pitää vielä maalata vaikka aika kivan näköinen se on noin betonipinnallakin. Puusäilytystä täytyy hiukan vielä miettiä. Pesuhuoneen ovi kun lähtee jossain vaiheessa tuosta takan vierestä pois. Sen aikaa puusäilyttimenä toimii yksi takkapaketissa tullut puusta tehty loota. Sen maalaan vielä valkoiseksi niin sopii paremmin tuohon ikkunan alle. Kylmä talvi on nyt tosiaan pelastettu! 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jopas kävi peikkomainen flaksi. Olen vilpittömästi iloinen puolestasi.
Sulla ja Isännällä on kaunis koti.
Iloisin terveisin Elsa

Sarita kirjoitti...

Kiitos Elsa! <3 Niin tosiaan pääsi käymään... :D