torstai 8. lokakuuta 2015

Lämpimiä muistoja kesästä

Pakkaset uhkaa... Vaikka meillä pohjoisessa kesäkin oli kylmä niin vähän sentään saatiin lämpöä muualla. Ihania muistoja vaikka kiirettä pukkasikin töiden suhteen kovasti. Tässä parhaimmat ja lämmittävimmät. 

Rakkaiden ystävien kauniit häät ja nappiin menneet kuvaukset. Tulikuuma ja tunnelmallinen Venetsia.

Etelä-Italian lämpö ja rakkaat samassa paikassa. Mutkaisia vuoristoteitä, hyppyjä uima-altaaseen ja pina coladaa. Lempeän hitaita aamupaloja aurinkotuolissa, automaattikahvia ja raukeita hymyjä. Yhteisiä illallisia, tuulesta sammuvia kynttilöitä ja vanhan ystäväkirjan lukemista naurun hörähdyksin. Sitruunapuu, pikkuliskoja ja absurdeja auringonlaskuja. 


Viimeisen viikon ennen uusien töiden alkua olin hoitamassa pientä rakasta Väkkyrää. Hitaita aamuja, pitkiä aamupaloja ja Poirot. 2 päivää Särkänniemen laitteissa kieputusta. Kiljumista pää alas päin tornadossa, pahaa oloa viikingissä ja kastumista tukkijoessa. Jätskiä, delfiinejä ja planeettoja.

Viimeisenä iltana kahden kesken kaupungilla rakkaan ja kauniin siskon kanssa. Hyvää ruokaa ja palvelua ravintolassa sekä hauska hiukan huonosti suomea puhuva tarjoilijapoika. Aurinko paistoi ihanasti terassille ja viereisessä teltassa lauloi Anssi Kela. Lämpömittari näytti +34'c.

Kotiin tullessa uudet työt alkoivat ja Särkänniemen ranneke vaihtui hiukan tyylikkäämpään. Sain rakkaaltani lahjaksi kauneimman kellon ikinä. Taakse oli kaiverrettu kaunokirjaimin:

Kiitos kuluneista 15 vuodesta
Rakastan sinua

Uudessa työssäni minun täytyy ajaa aiempaa enemmän autolla, eikä se ole lempipuuhaani todellakaan. Kaupungissa sujuu ihan hyvin mutta isoilla teillä ja yksin, aivan kamalaa. Olen kuitenkin ylittänyt sen suhteen itseni isosti ja kellosta on tullut näillä reissuilla voimakelloni. Katson sitä, hymyilen ja mietin; aikaa on, ei ole hätää. Muistan että rakkaani on aina tukenani.
Elokuinen matka rakkaiden ystävien kanssa Norjaan. Rapuillallinen vuorimaisemalla ja auringonlaskulla. Lofoottien kiljuttavan turkoosit vedet, autossa yhdessä laulettu Jari Sillanpään "Malaga-biisi" , Trippel- jäätelö ja brunssi aamuauringossa. Yksin kävely sumuisella sillalla ja vuoren valloitus reippaalla porukalla. Palanut nahka ja naarmut polvessa kaatumisesta. Pissat housussa naurettu ilta kun katseltiin hyppykuvia.

Näillä jaksaa taas ensi kesään. Lämpö ja rakkaus ei onneksi lopu vaikka keli kylmenee.

Eilen aamulla oli jo -10'c. Työpalaveriin ei enää voinut lähteä pikkukengissä joten ainoat lämpimät vaihtoehdot eteisessä oli reinot ja villasukat. Aika pakata viimeisetkin kesävaatteet pois, tuoda talvitakkeja ja lämpimiä kenkiä tilalle.

Ei kommentteja: