sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kesken

Varoitus: sisältää arkirealismia. 

Moni on odotellut uusia maalauksia sekä koti- ja remonttipostauksia. Valitettavasti terveysjuttujen, väsymyksien ja työkiireiden takia niitä ei ole kauheasti tullut. Kesällä kuitenkin jotain on tapahtunut.. tosin nekin vielä... kesken. Joidenkin asioiden suhteen olen jo heittänyt hanskat tiskiin jo ajat sitten. Aivan turhaa stressata, on tärkeämpiäkin asioita. Ihan sama vaikka joka toinen vieras sanoo:

"Eikö tuo ole vieläkään valmis?!" 

Tervetuloa kroonikkojen todellisuuteen missä kaikki ei tapahdu niinkuin Strömsössä ja suunnitellusti suit sait sukkelaan noin vaan.. Luen aina pieni kateus takaraivossa muista blogeista miten askartelut, remontit ja tuunaukset edistyy viimeiseen silaukseen asti omin voimin niin näpsäkästi ja nopsaa.

No mitä kaikkea täällä nyt sitten on kesken ja tuloillaan? Positiivisemmin sanottuna ainakin joskus aloitettu.Taulu. Iso ja poikkeuksellisen pastellinen. Nimikin sillä on jo. Se viittaa kasvamisen, lähinnä henkisen sellaisen, kauneuteen. Syntynyt kaikenmoisen syvällisen pohdinnan tuloksena täysin puskista. Toivoa valmistumisesta on. 
Vessa. Se oli jo melkein valmis, mutta kuitenkin niin kesken. Nelisen vuotta. Sitten alkoi tuo ruskea ahdistamaan ja keltaisen nälkä iskemään. Aloin haaveilemaan väristä harmaiden kooma- ja kaamos-aamujeni piristäjäksi. Eräs kaunis loppukesän aamupäivä sain yöpaidassani inspiraation vetää listat sorkkaraudalla veks, repiä tuon ihanan tapetin pois ja sutia seinille, ah niin ihanan piristävän, kanarian keltaisen sävyn. Kahteen kertaan. Ei peittynyt tummanruskea. Tiedän, se pohjamaali. Mutta, inspiraatio ei tunne järjen häivääkään. Sitten loppui aika kesken. Homma jäi kesken ja näyttää aika irvokkaalta. Se on siis edelleen kesken. 
Vierashuone. Viitisen vuotta ollut lähinnä varastona. Osa seinistä ja katto ollut levyttämättä, lattia betonilla. Osana tulevaa kylpyhuoneen lattian korjausta ja oviaukon siirtoa myös vierashuone sai uuden sisäänkäynnin. Molempiin tullaan menemään tuosta pikkuruisesta uudesta "aulasta". Nyt, kiitos Isännän ja remonttireiska-ystävän, se on levytetty kokonaan ja myös osittain jo paklattukin. 

Huonetta on pääosin suunnitellut Isäntä koska hänellä ei ole vielä "omaa" huonetta kun taas allekirjoittaneella on jo oma työhuone. Tästä tulee siis vierashuone, saunaan meno- ja saunasta tulo-huone ja niin sanottu "poikien huone" niinkuin eräs nuori ystävämme asian ilmaisi. Ettei meno menisi aivan teiniksi, ujuttauduin hiukan suunnitteluun ja ehdotin että huone jatkaisi kuitenkin suht samaa linjaa kuin makuuhuoneemme. Valokuvatapettia ja joku väri. Teemana alpit, joista Isäntä niin kovin tykkää. 
Tuohon lisätään sitten vielä vähän rekisterikilpiä ja Isännän lempijoukkueiden krää.. siis.. fanituotteita niin menohan on jo aikamoinen. Ja tuo tummansininen väri. Huh. Kompromisseja että molemmat olisi tyytyväisiä. Saa nähdä ehtiikö tuokin muuttua vielä taas moneen kertaan. Sauna ja kylpyhuone. Saatiin ne käyttökuntoon nelisen vuotta sitten. Purettiin ja korjattiin lattia kerran, ei tullut hyvä. Kaadot on päin seiniä, vesi ja pesuaineet jää saunan puolelle lillumaan ja loput meinaa tulla olohuoneeseen jos molempia suihkuja käyttää. Tähän asti vain pidetty se hämäränä että tuo ällöttävä kauheus ei paljastuisi ja vieraita opastettu käyttäytymään siellä pimeässä niin ettei vedet olisi olohuoneessa. 

Seuraavan lattian korjauksen tekee ammattimies, toivottavasti vuoden sisään. Sen jälkeen muukin siellä korjataan.. Kiuas liitetään toiseen hormiin, valaistus muutetaan, listat ja muut viimeistelyt tehdään. Uusi oviaukko tehdään ja vanha ruokailutilassa oleva umpeutuu. Uuden oviaukon tuleva etu on se että kun miehet saunoo, ovi avautuu ja puuhastelet keittiössä hellan ääressä, voit säilyttää mielenrauhasi ja verkkokalvoillesi ei jää häiritseviä kuvia. Oven avautumissuunnan vaihdos ei ole ollut ratkaisu tähän koska silloin sohvalta on suora näkymä suihkuun. Hämärällä valaistuksella on pelastettu paljon mutta kivat laatat ja yksityiskohdat ovat jääneet samalla pimentoon. 

Vanhanaikaisen, sauna ja kylpyhuone samassa tilassa- ratkaisun aika loppuu, lasitukset tilataan ja asennetaan paikalleen. Sitten toivottavasti myös rakas ystäväni suostuu tulemaan kanssani saunaan kun suihkussa ei ole kuuma.
Tuulikaappi. Huoh. Tuo jota kodin käyntikortiksikin kutsutaan. En muista montako vuotta odotin levyjä ja maaleja. Nuo 8 lattialaattaa ovat olleet nyt yli vuoden tuossa. Homma jäi niin sanotusti hiukan kesken. Olen ne jo muutaman kerran meinannut repiä pois ja käsitellä tuon betonin jollain aineella niinkuin alun perin halusin.

Kasa lattialaattoja laatikossa on ollut tuvassa jo puolitoista vuotta. Kyllästyttävä kasa. Ne on/oli tarkoitus laittaa vierashuoneeseen. Tahtoisen kuitenkin sen betonilattian sinnekin. Jos noille laatoille olisi joku paikka, olisin heivannut ne jo moneen kertaan sinne pois tuosta tieltä kuleksimasta ja masentamasta. Tämä on se kohde jonka suhteen ne hanskat on jo lyöty tiskiin.Ne hanskat tiskissä.

Hiljaa hyvää tulee, vai miten se meni? 
Onko muualla havaittavissa remonttiväsymystä?

2 kommenttia:

Kaija / buttonandstripe kirjoitti...

Sama juttu meillä :D Mitäpä sitä turhaan stressaamaan. Vaikka olisihan se kiva saada valmista.

Sarita kirjoitti...

No hyvä että muillakin! Kaikki aikanaan... :)