lauantai 31. lokakuuta 2015

Haaveita ruokailutilaan

Meillä on 10 vuotta vanha ruokailuryhmä. Korkeaselkäiset ja pehmustetut tuolit ovat olleet mitä mainioimmat istuttavat niin arkeen kuin pitkille brunsseille tai illallisille ystävien kanssa. Nyt kuitenkin yksi tuoli on jo rikki ja puuosat, kankaat sekä pehmusteet alkaa olla muissakin parhaimmat aikansa nähneet.

Suorakaiteen muotoisessa pöydässä "puun" pinta on todella pehmeä joten kolhut ja naarmut näkyvät helposti. Pinnassa on monta muistoa. Isäni allekirjoitus, salaviestejä ystäviltä sekä peleihin ja lomakkeisiin kirjoitettuja tekstejä tai piirroksia. Tumma puu on alkanut tuntua kuitenkin raskaalta kun lattiakin on melkein musta. Tila kaipaa väriä ja raikastusta.


Tuolit voisi uusia  pikkuhiljaa, vaikka sitten yksi kerrallaan. Eriparisuus ja värisyys on viehättävää jos se on tehty suht hallitusti. Haavekuvissani on lempibistroni tunnelma Pariisissa. Amelien kahvila ja sen vaaleanpunaiset klassikkotuolit. Meille ne tulisi tietenkin eri värisinä.


Kaipaan ruokailutilaan jotain rennompaa ja leikkisämpää kokonaisuutta.Yksi lempikohdistani kodissamme on eteisen värikäs kaappi jossa selkeä linja, feminiinit jalat ja yläpuolella maskuliini steampunk-henkinen kello. Tuo linja saisi jatkua myös ruokailutilassa.

Voi että tää on edelleen niin hankala kohta kuvata! 
Ei ole oikeasti ollenkaan näin tunkkaisen oloinen paikka. 


Tilaan sopisi niin pyöreä kuin neliön mallinenkin pöytä. Neliöön mahtuisi helposti 8 henkilöä kun pöytä olisi kantiltaan saman levyinen kuin saareke 140cm. Pyöreä muoto houkuttaa koska muut kalusteet tupakeittiössä ovat varsin kulmikkaita. Meillä ei myöskään koskaan ole ollut pyöreää pöytää joten vaihtelukin kiinnostaa.


Meillä käy aika paljon myös pieniä ystäviä ruokapöydän ympärillä joten uudet tuolit saisi olla huolettomat ja helposti puhdistettavissa. Näin ne voisi hyvin viedä kesällä myös ulos.

Vaikka paikat ovat rempallaan niin saahan sitä haaveilla. Kesti kauan, monta vuotta, ennen kuin löysin potentiaalisia kalusteita. Nyt kokosin hieman yhteen silmääni miellyttäviä tuoli- ja pöytärakkauksia.

Hayn All about a chair, korallinpunaisena ja tuolla valkoisella metallijalalla.  Jalkaa saa myös mustana ja metallinvärisenä. Valkoinen näyttää ihmeen kivalta tuon korallin tuoliosan kanssa. Mukava tuoli istua mutta suht isokokoinen. Vie tilaa aika paljon koska korkean käsinojan takia ei mahdu kokonaan pöydän alle. Kävisi kuitenkin myös työtuoliksi.Eamesin DSR. Tuo jalka on ihana. Istuinosia saa näihinkin namu-väreissä. Kolme viimeistä miellyttää silmääni eniten. Ocean, White ja Poppy.

Tämän tuolin, kuten AAC20:n kanssa kävisi simppelimpi trumpettijalka. 
Värikkäät tuolit toisivat rentoutta muuten niin tyylikkäässä kokonaisuudessa. 
Tolix A-tuolit, käsinojalla tai ilman. Ah, nuo ranskalaiset klassikot. Metallituolit jotka käy niin ulos kuin sisälle. Siroja tuoleja mahtuisi enemmänkin pöydän ympärille silloin kuin vieraita on enemmän. 
Ihanan leikkisää kontrastia. 

Tuohon Roxyn jalkaan ihastuin kovasti! Roxy-pöytä ja sen jalka pitäisi päästä testaamaan josko se olisi niin tukeva että siihen voisi teettää 130-140cm kannen kun vakiona siinä on vain 120cm halkaisijaltaan oleva pöytälevy.Iskun Mikado-pöydässä vähän samaa henkeä mutta lasikannesta en oikein tykkää. Mitäs te tykkäätte?
Kuvat: Pinterest, Tolix, Eames, Hay, Hobbyhall, Veken kaluste, Isku

Ei kommentteja: