maanantai 21. syyskuuta 2015

Matkapäiväkirja: LOFOOTIT

Blogi on nyt ollut kesän lomamoodissa. Mutta ei täällä sentään koko aikaa ole lomailtu. Nyt on ollut niin paljon töitä että muu on jäänyt sen jalkoihin. Kaikki lomaviikot on tullut tarpeeseen. Tämän kesän lomat ollaan pidetty pätkissä. Viimeinen kesälomaviikko on nyt pidetty joten on aika palata niin sanotusti ruotuun. Mutta mennään nyt vielä siihen edelliseen, kolmanteen viikkoon niistä neljästä.

Elokuun puolessa välissä suuntasimme kohti Norjaa ja Lofootteja. Ennen Narvikia alkoi näkymään jo kutkuttelevaa vuoristomaisemaa.

Yöpaikkamme oli Laupstadissa vuorien syleilyssä. Svolvaerin satamassa käytiin syömässä jätskit ja ihmettelemässä ulkomaalaista jumppaajaa laiturilla... Paikallinen afrikkalaistaustainen nuori huoltoaseman myyjä tunnisti meidät suomalaisiksi. Liekö se hyvä vai huono asia? Ei, en ole raskaana. Matkalla Lofoottien eteläkärkeen Å:hon, pysähdyttiin Viikinki-museolla. Sen jälkeen tulikin vastaan sellainen ranta että hetken luuli olevansa jossain Kreikassa kun meri oli aivan turkoosi ja hiekka valkoista.Å:ssa kiivettiin pienen kukkulan päälle syömään eväitä. Vieressä roikkui miljoonia turskan päitä kuivumassa. Se haju oli jotain selittämättömän karmeaa. Kala-allergikolla tuli aikamoinen kiire pois siitä hajusta. Huh!Norjan paras jäätelö! Joka puolella Lofootteja oli maalattu polkupyöriä eri värisiksi ja niitä oli mitä ihmeellisimmissä paikoissa koristeina. Muutaman päivän Lofooteilla pyörimisen jälkeen oli tarkoitus valloittaa Tredjetoppen Narvikissa. Siitä lisää seuraavaksi.

Ei kommentteja: