torstai 9. heinäkuuta 2015

Matkapäiväkirja: SAN LUCIDO, CALABRIA

Venetsiasta mentiin junalla Bergamoon. Bergamosta taas lennettiin etelä-Italiaan, Lamezia Termeen ja siitä ajeltiin kohti San Lucidoa, josta olimme porukalla vuokranneet talon. Olisimme perheeni kanssa pitkästä aikaa kaikki koolla.
Saavuimme kikkuraista pikkutietä vuoren rinteellä sijaitsevalle talolle joka täytti kaikki odotuksemme. Aivan huumaavan upea näkymä vanhan oliivipuun katveesta uima-altaalle ja merelle. Maisema joka olisi joka ilta erilainen. Täällä olisi ihana viettää seuraavat 6 päivää nauttien lämmöstä ja valosta, sekä toistemme seurasta. Iloisia hetkiä altaalla ja tunnelmallisia hetkiä terassilla yhdessä syöden ja rentoutuen. Henkeä salpaavia auringonlaskuja, hitaita aamuja, eikä kiirettä mihinkään...

Siitä asti kun tämä talo löytyi ja se varattiin, haaveilin että siellä sitten altaan reunalla loikoillaan aurinkotuoleissa ja nautiskellaan pina coladaa.. Mistään vaan ei löytynyt kookoskermaa joten piti soveltaa. 


Talolla oli niin ihanaa ettei sieltä halunnut juurikaan poistua kuin kauppaan... Tuo näkymä merelle oli jotenkin niin absurdi ettei sitä oikein meinannut käsittää. Maisemaa olisi voinut tuijottaa tuntikaupalla.

Calabria on Italian köyhintä aluetta ja paikka jossa Italialaiset itse lomailevat. Turisteja ei näy juurikaan eikä kukaan puhu englantia. Jos jotain ei ymmärrä, se vain toistetaan ehkä vähän kovempaa eleiden kera. Buongiornoa ja grazieta sai kylvää ystävällisille paikallisille.

Päiväreissulla käytiin Tropeassa. Siitä sitten seuraavaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa monia seesteisen kauniita maiseman kohtia! Näytit ihanasti aikuiselta Pikku Myyltä tuossa uima-allaskuvassasi! :)

- Annuli