torstai 14. toukokuuta 2015

Vastalääkettä mörköilylle

Viime aikoina on tullut puhuttua muutaman läheisen kanssa syvällisistä, jopa kipeistäkin aiheista. Se on saanut ajattelemaan sekä ymmärtämään taas tiettyjä asioita elämässä. Vaikkapa jotain siitä kuinka opitut ajattelumallit ja lapsuus, niin kliseiseltä se kuulostaakin, vaikuttaa siihen miten käyttäydyt ja toimit. Joitain asioita vain täytyy alkaa kyseenalaistamaan ja jotain taakkaa jättää pois, eikä vetää perässään. Elää tätä hetkeä, ei menneisyyttä ja katsoa eteenpäin. Mutta ennen kuin näin voi tehdä, ne kipukohdat pitää tunnistaa. Se on yleensä prosessin vaikein osuus.

Tuli halu maalata. Se on ollut itselleni paras keino purkaa mutta myöskin sisäistää asioita.
Vaikeasta aiheesta huolimatta, tai juuri sen takia, alkoi aikamoisen hempsakkaa ja keväistä jälkeä siveltimestä pukkaamaan. Vielä tosin ei tullut valmista. Taulupohja on niin iso ja sain toteutustapaankin vielä uusia ideoita joita pitää kokeilla. Todella yllättävää väriäkin olen tauluun lisäksi suunnitellut.

Odotan että tämä oma mörköily*, jaksamattomuus, ihon kiukkuilut ja anemia pian väistyy. Mörköilykausia joskus kuitenkin tarvitaan että voi niin sanotusti eheytyä taas ja nähdä muutoksen kauneuden. Niin paljon hienoja asioita ja kiitollisuuden aiheita on kuitenkin tässä elämässä ja ympärillämme. Välillä vaan niiden näkemiseen täytyy käyttää himppasen enempi aikaa, keskittymiskykyä ja isompaa henkistä suurennuslasia. 
*Mörköilyn määritelmä:  Kun ei jaksa. Kun on huono olla eikä jaksa. Syynä voivat olla fyysiset sairaudet ja niistä johtuva henkinen pahoinvointi ja/tai stressi. Ei jaksa ihmisiä, ei jaksa selittää, ei vaan jaksa.  Mörköilyyn voi kuulua myös sellainen olo että kukaan ei ymmärrä. Hetkittäinen mörköily voi olla tervehdyttävää jos se johtaa oivalluksiin jotka tuottavat iloa. Jos läheisesi mörköilee, ymmärtäväinen halaus on usein paras vastalääke sen lievittämiseen. Sanoja ei välttämättä tarvita mutta jos niitä tulee, kuuntele. Ja halaa uudestaan. Näin mörköilijä tuntee olevansa tärkeä ja rakastettu. 

Ei kommentteja: