perjantai 20. helmikuuta 2015

Yksi sisään, kaksi ulos!

Laadun parantaminen. Turhat pois. Vähemmän on enemmän. Sitä olen harrastanut nyt kaikin puolin. Ruoan kanssa jo pitkään. Höttöruoasta ravinteikkaaseen  ruokaan ja niin edelleen. Saman ajattelun voi kohdistaa moneen asiaan.
Näitä ajatusmalleja on nyt jääkaapin ohella käytetty myös vaatekaapilla ja asusteiden kohdalla. Kun jotain hankin niin jotain turhaa lähtee myös vanhemmasta päästä pois, mielellään kaksin kappalein. Tätä helpottaa se että on löytänyt oman tyylinsä ja värinsä. Hutihankintoja tulee vähemmän ja uskaltaa sijoittaa hiukan laadukkaampiin yksilöihin. Yksi merkki kai siitä että on tullut vanh... aikuisemmaksi. (33 vuoden ikäkriisi?)


Laadukkaita nahkaisia kenkiä ja laukkuja voi hankkia myös vähän käytettynä ja huokeammin. Hyvin huollettuna ja pidettynä kestävät aikaa ja paranevat vain vanhetessaan. Huivit ja hatut ostan yleensä uutena, varsinkin sellaiset mitä ei kotikoneessa tai muutoin voi pestä, kun ei tiedä missä karvakamu/homepöly-huusholleissa ovat olleet.
Taannoisella hämeen reissullani tein huippulöytöjä, osan tarkoituksella, osan sitten ihan sattumalta. Siskolta sain lahjaksi myös ihanan turkoosin huivin. Kotiin tullessa lähtikin sitten kovalla kädellä kaapista laukkuja, kenkiä ja vaatteita kiertoon. En voi sietää turhaa tavaraa mutta kyllä joillain asioilla on toki paikkansa varastossakin.. Jos joskus -ajatuksella tai tunnearvoon ja muistoihin vedoten, mutta vähenemään päin! Nautin siitä tunteesta kun kaappi kevenee ja turhasta pääsee eroon. Kun kaapissa on sellaisia asioita joista oikeasti tykkää ja niitä myös pitää, on olo selkeämpi.


Harrastetaanko siellä ruutujen toisella puolella yksinkertaistamista vai onko kaapeissasi ja varastoissasi kaikkien aikakausien aarteet jemmassa? 

PS: Eräs lukijani toivoi asukuvia mutta ainakaan nyt valitettavasti vielä en siihen taipunut. Ehkä miusta joskus tulee vielä asukuva-tyyppi. :D

1 kommentti:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Ihanat kuvat!
Täällä päässä on samat ajatukset ja toimet. Elämäntaparemontti, yltiöpositiivisuus ja tavaran karsiminen alkoi viime vuoden puolella. Viime vuonna , syksystä, sain yli 300 turhaa tavaraa pois, toistakymmentä kiloa ja positiivisen asenteen. Tänä vuonna jo 102 ( kipparipöytä juuri meneillään) turhaa tavaraa/vaatetta kaapeista pois, kiloja reippaasti, että -20 ihan hilkun päässä. Ruokalista siis myös tarkistuksen alla.
Vaatekaappi ihanan väljä, vaatteet myös ihanan väljiä , mitä siellä vielä on. Juuri tänään kävin katselemassa vaatteita, ja kunhan paino saatu tavoitteeseen, muutamia laadukkaita yhdisteltäviä pitää hankkia. Näin edetään kevääseen ja kesään.
Mukavaa viikonloppua!
-päivi-