tiistai 13. tammikuuta 2015

Mökillä ja kartanolla

Viime viikolla oltiin muutama päivä mökillä. Tiesin että päivät tulen olemaan siellä yksin joten otin mukaan maalausvälineet ja muuta puuhaa mutta en kuitenkaan sitten tehnyt yhtään mitään.. Nautiskelin takkatulesta, luin ja lepäsin vain, se teki hyvää.. 

Kotiin kun tultiin alkoi kovat pakkaset. Alimmillaan käväisi -32 asteessa joten oli hyvä aika heittää kaikki tekstiilit pihalle tuulettumaan. 

Täällä päin lappia on ilmaisu "heittää kartanolle" jota en aluksi tajunnut. (niin kuin en suurin piirtein puoltakaan muusta mitä ihmiset puhuivat) Mille kartanolle tavarat piti heittää ja miksi? Missä on lähin kartano? Olin ihmeissäni. Selvisi että se tarkoittaa juuri tätä mitä tein. Heitin siis kaikki tekstiilit kartanolle eli ulos. Ilmaisua voi käyttää myös roskista tai jostain mistä haluaa eroon. Heittää ne ikään kuin huitsin nevadaan eli pois... "Heitäpä tuo vanha romu jo kartanolle!" -tyylisesti. 

Petivaatteet ja matot kartanolla
Loppuun voisi tulla taas jokatalvinen valitus pimeydestä ja siitä kun valo ei riitä mutta ilokseni huomasin eilen että päivä on alkanut pidentyä ja valo lisääntyä. Ihana kevät tulossa, ideoita ja inspiraatiota. Olo on toiveikas. 


Ps: Nyt pitäis hävettää! Ei tää "kartanolla" olekaan mikään lappilainen ilmaisu.. Kotiseudullani Lappeenrannassakin tämä sanonta tunnistettiin. :D

Ei kommentteja: