tiistai 27. tammikuuta 2015

Mattopyykkiä ja kuolevia kasveja

Paukkupakkaset houkutteli siivoamaan. Muutenkin ollut aikaa puunata kotia, siivota laatikoita ja kaappeja, pistää tavaraa kiertoon, pestä mattoja... Kyllä! Pestä mattoja. Meillä tosin ei ole kuin kaksi mattoa mutta niitäkään ei ole neljän vuoden aikana kertaakaan pesty. Imuroitu ja paukuteltu ulkona kyllä sitäkin enemmän. Oli siis aika karvamattojen saada kyytiä!


En tykkää käyttää kemikaaleja tai muita synteettiä pesuaineita kotona kuin kehollakaan joten mattojen pesukin tehtiin vesi-imurilla, soodan ja etikan avustamina. Puhdasta tuli yhtä rasvatahraa lukuunottamatta joka vaatii järeämpiä aseita. Puhdistuskivellä tai sappisaippualla täytyy ehkä vielä kokeilla.

Sooda ja etikka on uskomattoman monikäyttöisiä. Viemärit pysyy auki, tahrat lähtee (paitsi tuo yksi) ja pyykki raikastuu. Sooda toimii esimerkiksi kookosöljyn seassa sekä dödönä että voiteena ihottumaisella iholla. Hippimäisempiäkin käyttötapoja löytyy jos uskaltaa googletella.Talvella tykkään syödä keittoja ja lämpimiä kasviksia. Ne eivät järkytä liikaa kehoa ja lämmittävät kun on kylmä. Kevättä kohti mentäessä mukaan astuu pikkuhiljaa vihreät smoothiet ja salaatit jotka puhdistavat kehoa. Kevät onkin parasta aikaa tehdä kropallekin siivousta ja antaa sille kunnolla ravinteita.
Mutta mitä ihmettä näille pitäisi tehdä? Seura tekee kaltaisekseen joten talven väsymys on kai tarttunut näihinkin mutta viherpitrelö ei taida nyt auttaa. Tiedän että en ole mikään viherpeukalo mutta... Yhden vuosi sitten saamani viherkasvin jouduin heittämään jo roskiin ja nyt nämäkin meinaa kuolla. Pileani on ollut kovin rakas ja jokaisen ihanan pyöreän lehtisen tippuessa meinaa sydän itkeä verta. Viime talvena kävi samoin mutta se elpyi. Nyt ei näytä siltä. Samoin meinaa käydä äitiltä saadulle traakkipuulle. Keräsin siitä kymmenisen kuivaa lehteä jo pois.

Kuuluuko sinun kevääseesi suursiivouksia, kehonpuhdistusta tai kuolleita viherkasveja? 

7 kommenttia:

Aaltoilee kirjoitti...

Jep. Joka kevät ja joka vuodenaikavaihde kehon siivous 9Päivän Starttiohjelmalla ja koti siistiksi samalla. Kukat on tapettu jo aikaisemmin, suosin leikkokukkia :D

Sarita kirjoitti...

Mahtavaa että meitä on muitakin! Leikkokukat on aika jees... :D

Elämän Helmiä kirjoitti...

Kyllä vaan. Kehon puhdistus alkoi jo lokakuussa, huushollin puhdistus viime vuoden alussa (joka jatkuu edelleen, keittiö remppa tulossa, niin kaapit tyhjennettävä). Ja mitä tuohon rasvatahraanntulee , se lähtee fairylla. Sillä lähtee oikeasti kaikki rasvatahrat, vaikka olis pidempäänkin kerennyt olla. Raakaa fairya tippa rasvakohtaan ja kylmällä vedellä huuhtelu/pyyhintä ja pois on.
-päivi-

Sarita kirjoitti...

No teillä onkin pidempi projekti meneillään.. Kiitos vinkistä ja tsemppiä keittiöremppaan! :)

Jenna // Perhosena lennän kirjoitti...

Kiitos tuosta sooda-vinkistä! Tuo voide menee heti kokeiluun akne-iholleni!

Jenna // Perhosena lennän kirjoitti...

Ps. Sun kuvissa on kyllä värit aina niin kohdallaan! :)

Sarita kirjoitti...

Googlettamalla löytyy enemmän tuosta sooda-voide systeemistä, en tiedä miten toimii akneiholla. Hih, väriä pitää olla.. :D