maanantai 19. tammikuuta 2015

Arjessa jaksamiseen

Matkakuume. Mitä ilmeisimmin kroonistuva. Lähiaikoina olen löytänyt itseni haaveilemasta taas kesästä ja euroopasta. Katselin viime ja edelliskesän reissujen kuvia ja huokailin. Ihania muistoja. Hymyilyttää. Arjessa ei ole mitään vikaa ja lomaltakin on aina ihana palata kotiin. Mutta.

"Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa."
Kuvituksena hetkiä viime kesän seikkailusta. Brysselistä menimme junalla Kölniin, sieltä autolla Potsdamiin ja pohjoismaiden läpi kotisuomeen. Liege-Guilleminin rautatieasema Belgiassa oli melkoisen huikea korkeine kaarineen. Pikkutytöt myivät karkkeja tikuissa euron kappale.  


Kölnissä yllätti heti aseman vieressä oleva huikea tuomiokirkon katedraali. Saksassa maasto on ajellessa upean vaihtelevaa.  Ison kaupungin vilinästä olet pian keskellä kumpuilevia maastoja ja metsiä ja hetken päästä oletkin pienessä suloisessa kylässä jonka kaduilla mahtuu juuri ja juuri ajamaan.
Potsdamissa hotellihuoneemme oli 12. kerroksessa. Pihalla harjoitteli kaupunginorkesteri ja baletti tulevaa festivaalia varten. Siellä sitten makoiltiin sängyllä ja kuunneltiin Tonava kaunoista. Hauska kokemus. Matka muutenkin oli kaikenmoista metkua täynnä ja kotiin tullessa oli tunne että ei enää ikinä. Mutta aika kultaa muistot. Polte on jo päästä taas reissuun.

Jaksatko sinä paremmin arjessa kun on mitä odottaa ja mistä vähän haaveilla? 

2 kommenttia:

Jenna // Perhosena lennän kirjoitti...

Upeita kuvia! Tuo on ihan totta, pienikin odotettava reissu antaa uskomattoman paljon jaksamista arkeen. Me reissaillaan tosi vähän ulkomaille mutta jo kotimaan matkat on voimaannutavia! :)

Sarita kirjoitti...

Pienikin reissu, kotoa poissaolo ja vaihtelu kyllä piristää, eikä aina tosiaan tartte lähteä kotimaasta. Täälläkin paljon kaunista nähtävää! :)