maanantai 17. marraskuuta 2014

Unia Eiffelin alla

Meillä on ollut kahdessa edellisessä kodissa turkoosi makuuhuoneen seinä. Tämän makkarin maalia sitten kun mietin niin ajattelin että kokeillaan vaihteeksi jotain muuta. Nyt jo muutaman vuoden olen kuitenkin haikaillut sen turkoosin perään. Tarvitsen turkoosin huoneen, ei siitä pääse mihinkään. Ideoita huoneeseen hetken muhiteltuani päätin alkaa tuumasta toimeen.
Halusin tuoda huoneeseen tunnelmia Pariisin matkaltamme. Kuva hotellihuoneesta. Värimaailma pysyisi siis samana kuin ennen mutta vain vähän muuttaisi muotoaan vaaleampaan ja tyyli hotellihuonemaisempaan suuntaan.


Huone on ollut siis tummanruskea ja pimeä luola, ihan kuin silloin aiemmin toivoimme. Aluksi oli ihanaa kun huoneen sai täysin pimeäksi ja siellä oli hyvä kyllä nukkua. Nyt olemme kuitenkin huomanneet että tuossa luolassa on vaikea herätä ja nousta uuteen päivään kun aamullakin on niin pimeää, varsinkin talvella. Ongelma on ollut myös vaatehuoneen laskosverho ja näkyvyys ulos. Verhoa olisi kiva pitää auki mutta silloin huoneeseen näkyy suoraan tieltä joten käytännössä verho on ollut aina kiinni. Myöskään tuo vaakamuoto ei ole paras huoneeseen joka on jo muutenkin matala.Vanhat ja pimeät kuvat huoneesta. Listat puuttuu osittain ikkunasta ja tauluseinältä taulua kehystämästä. Sitten eiku hommiin. Au revoir, koukerot! Koukeroiden tilalle oli tulossa jotain muuta ihanaa.

Ideani oli öinen ikkuna Pariisiin. Teetin ottamastani valokuvasta tapetin jonka koko on 95x180cm. Pohjatyöt olikin tehtävä kunnolla. Koukerot olin maalannut moneen kertaan ja aika paksusti joten niitä sai hioa oikein kunnolla. Tapetti oli helppo ja nopea asentaa. Niinkuin jo aiemmin mainitsin, itkuhan siinä tuli kun tapetti oli seinässä.

Nyt voin joka ilta nukahtaa Eiffelin alle.
Tauluseinä sai viimein ne listat, samalla kun tapetin ympärys listoitettiin. Nyt myös luonnonvalo pääsee makuuhuoneeseen ilman että ulkoa näkyy suoraan sisään. Katosta laskeutuvat läpikuultavat metallin sävyiset verhot kohottavat huoneen tunnelmaa sekä tila tuntuu korkeammalta. Verhot täytyy vielä lyhentää ja silittää sekä hiukan vielä maalauksia fiksailla. Rosoinen pikkulipasto ja koukerotuoli sopii Pariisi-tunnelmaan hienosti. (pahoittelut salamakuvista, osa piti ottaa salaman kanssa että sävyt toistuisi paremmin)


Makuuhuoneen laittoa edisti kovasti se että meille oli tulossa kylään 2 viikkoa sitten naimisiin mennyt nuori pari ja halusin heidät yllättää elämysyöllä Pariisissa. Laitoin huoneeseen valkoiset ruusut koska niitä oli ollut myös morsiamen hääkimpussa.  Sitten vain kynttilät palamaan ja lasit kuohuvaa tervetuliaisiksi. 

Haaveilen vielä valkoisista puuvillasatiinisista lakanoista jotka voisi vaikkapa viikonlopuiksi tai spesiaalivieraille pedata sänkyyn. Muutamia kivoja valokuvia voisi myös laittaa muistoiksi seinälle valkoisiin tai tummanruskeisiin kehyksiin.
Huone saa hymyn huulille joka kerta kun sinne menee. Aamuisin on huomattavasti mukavampi herätä luonnonvaloon ja mikä vielä parempaa, voit nukahtaa joka ilta Pariisin ihanissa tunnelmissa. En voisi olla tyytyväisempi. Makeover to our bedroom inspired by the Paris. 

7 kommenttia:

miia kirjoitti...

Mie vaan koko ajan palaan ihailee tota tapettia. Joku on ottanu ihan huikeen hienon kuvan reissultaan ;) ja toi idea on vaan ihan huumaava. Alkaa oma kämppä näyttää ihan hivenen tylsältä :D

Sarita kirjoitti...

Oi Miia, kiitos! <3 Sie olet vasta kato muuttanu omaan kotiin, ajan kanssa.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Jopa repasit kunnolla, tuohan on aivan huikee idis. Sulla on kaunis värimaailma ja kuinka keksitkin tuoda Pariisin makkariin.

Täytyy olla oikeesti väsyny, että tuossa makkarissa malttaa silmät sulkea:))

Täällä peukuttaa Elsa

Anonyymi kirjoitti...

..niin Eifeltornihan oli tarkoitus purkaa jonkun mailmannäyttelyn jälkeen, mutta kun siitä tuli hyvä "turistikohde" ja "rahasampo" ja ihmiset "ihastuivat sen muotoihin", niin se jätettiin purkamatta. näin suunnilleen olen siitä jostain lukenut.Vetoaa näköjään monien tunteisiin.

Sarita kirjoitti...

Elsa: Kiitos! :) Onneksi illalla ja yöllä on pimeää niin malttaa nukkuakin.

Anonyymi: Kannattaa käydä paikan päällä, Pariisi on ihana! :)

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä niin , kannattaa varoa semmoisia ihanuuksia jotka on vain materian viettelystä!

Sarita kirjoitti...

Anonyymi: Totta! Mitä se kullekin sitten onkaan...