keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Muutoksen tarve

Toisin kuin asiakkaiden tilat, oma koti on tietyssä mielessä itselleni koelaboratorio jossa voi hiukan testailla hulluimpiakin ideoita. Pitkään aikaan ei kodissamme ole remontti- ja muun väsyn takia tapahtunut oikein mitään. Nyt kuitenkin on tullut taas se palo ainakin itselleni takaisin.

Uuden Dekon pääkirjoituksessa oli sopivasti viime aikaiset tuntemukset yhteen kokoava lause:


Esittelin teille huhtikuun lopussa keittiöön tulleen mysteerimöhkäleen joka jäi tuunausta vaille. Muutoksen tarpeessa päätin myös huiskauttaa maalisutia keittiön seinään näkymän selkeyttämiseksi. Korallinpunainen seinä kun on alkanut tuntumaan jotenkin liian hallitsevalta. Rakastan värikkyyttä mutta kun keittiössä on niin paljon värikkäitä kivoja esineitä niin halusin että ne saisivat enemmän näkyvyyttä. 

Maalin sävy on sama kuin muualla tupakeittiön seinissä. Sitä oli vielä jemmassa joten extempore muutokselle oli mahdollisuus heti kun inspiraatio iski. 

Verhotanko vaihtui suoraan kattoon tulevaksi ja nyt verho saa aikaan korkean katosta lattiaan olevan pystylinjan leveään ja matalaan tilaan joten tila tuntuu nyt korkeammalta. 

Möhkäle eli ilmeisesti kirurginpöytä sai pöytälevyn päälleen, metallimaalia pintaan ja toimii kaivattuna lisätasona. Jossain vaiheessa kun ikkunaremontti tulee ajankohtaiseksi ja ikkuna pienenee niin haluaisin tuon koko alueen vasemmasta laidasta tuohon saarekkeehen asti tasoa ikkunan alle. Väliaikaisratkaisuna tämä kuitenkin nyt toimii kivasti näin. 


Mukihyllyviritelmä sai myös yksinkertaistua. Otin pölyä keräävät hyllyt ja yhden turhan listanpätkän pois ja nyt lisätaso on linjassa sekä mukien listojen että saarekkeen kanssa. Ylä- ja alalistat viritelmästä vielä puuttuu. Listojen väliin kokeilin valkoista maalattavaa tiilitapettia. Ulkoseinät talossa on tiiltä joten olen ajatellut jos sitä toisi myös sisälle ikkunaseinille. Tämä on vielä harkinnassa. Ihan kaikkea korallia en raaskinut heti maalata piiloon. Jätin punaisen pystyraidan ainakin hetkeksi toiseen laitaan. Tuo myös tuollaisen pystylinjan katkaisemaan leveää tilaa. Saa nähdä saako se lisää väriä kaverikseen, tiilitapetin päälleen vai lähtöpassit kokonaan. 

Hei ja ihan ite porasin ja ruuvasin kaikki! Isäntä on varmaan vähän kauhuissaan lisääntyvästä reikien määrästä seinissä ja muualla. Seuraavaksi sitten vaan paklaan, hion ja maalaan vähän lisää. 

Makkari on myös muutoksen kourissa mutta vielä kovasti kesken. Pikku kurkistus kuitenkin tulevaan tunnelmaan olisi jo tarjolla. 

Valoa, väriä ja pieni pala Pariisia. 1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja muutoksia ja oottelen lisää näitä sisustuskuvia asunnostanne! Niitä on aina mukava katsella! :)