torstai 9. lokakuuta 2014

Kroonikon sivutoiminen yrittäjyys

Sain edellisen postauksen kommenttiosioon kysymyksiä jotka herätti paljonkin ajatuksia. Tässäpä jotain mietteitä ja vastauksia lukijan kysymyksiin.

"Mitä töitä sinä nykyään eniten teet: sisustussuunnittelua vai taulujen maalausta vai jotakin muuta? Tuntuuko, että yksityisyrittäjänä toimiminen on taloudellisesti ja muuten hyvä ratkaisu? Tuleeko työtarjouksia sinusta riittävästi vai kaipaisitko lisää toimeksiantoja? Markkinoitko itseäsi muutenkin kuin netissä?"


Päätyöni on sisustussuunnittelu. Tauluja maalaan inspiraation mukaan ja kun tilaustöitä tulee. 
Täysipäiväiseksi yrittäjäksi en ole vielä uskaltanut lähteä vaan laskutan suunnittelutyöni laskutuspalvelun kautta. Olen siis ns. sivutoiminen yrittäjä / freelancer. Toimin yrittäjämäisesti vaikka en sitä vielä virallisesti olekaan. Tällä hetkellä koen sen toimivaksi ratkaisuksi. 

Ihanteellinen tilannehan olisi se että olisi joku pieni osa-aikatyö joka takaisi varman pienen kuukausittaisen tulon ja sitten kaikki tämä oma toiminta olisi plussana siihen päälle. 
Työtarjouksia on tullut sopivan tasaisesti mutta lisääkin toki mielelläni tekisin. Se olisi yrittäjyyden kannalta ehdoton asia. Markkinointipuoleen en ole vielä ehtinyt kovin keskittyä muuta kuin blogin ja nettisivujen muodossa. Puskaradio ja käyntikorttien kylväminen on toiminut aika hyvin.


"Olisi hienoa, jos ehtisit/ jaksaisit blogata vaikkapa kerran viikossa. Sun blogia on kiva lueskella! Toivottavasti olet ihan suht kunnossa, vaikka kroonikoksi itseäsi tituleeraatkin. Onko sun terveystilanteessa paljon vaihteluita vai onko se suht tasainen? Olisi kiinnostavaa lukea siitäkin ja miten se vaikuttaa elämääsi."

Sivupalkissa tosiaan tituleeraan itseäni kroonikoksi. Näin voi kai kolmen kroonisen sairauden omaavana sanoa. Tilanne terveyden kanssa vaihtelee todella paljon. Välillä olen pidempiä aikoja terveempänä ja joskus taas hyvänkin viikon aikana voi tilanne huonontua huomattavasti pariksi päiväksi. 
Olen 10 vuotta sitten ollut paljon huonommassa kunnossa ja sen takia ammatin saaminenkin viivästyi. Ainut tulon lähteeni oli pitkän aikaa vain tauluni. Nuori ja sairas on tässä yhteiskunnassa jotenkin vaikea yhtälö. Kun tilannetta ei ymmärrä, on helppoa vain leimata laiskaksi. 
On ollut todella hienoa että sain viimein unelmoimani ammatin. Tein kovasti töitä asian eteen ja onnistuin peloista ja aiemmista takaiskuista huolimatta! Se on myös hienoa että olen saanut töitä ja myös jaksanut niitä tehdä. Sekin on kohottanut itsetuntoa kovasti, niin ammatillisesti kuin muutenkin. Olen tilanteesta todella kiitollinen ja onnellinen. Vaikka tienestit eivät ole kovin suuret, nautin siitä että voin osallistua perheemme kuluihin ja jää myös jotain omiin tarpeisiin. Erityisen iloinen olen siitä että jaksoin olla kokopäivätyössä omassa ammatissani puolitoista vuotta. 
Nykyisin voin tehdä työni suurimmalta osin täällä kotitoimistolla joten se helpottaa tilannetta. Suunnittelutyö kotona joinain päivinä ihan vaan yöpaidassa on osa arkeani. Silloin kun on huono päivä on pakko levätä tai pätkiä työt realistisiin paloihin. Toki joskus on vain pakko puristaa että saat työt tehtyä aikataulun mukaan. 
Tällä hetkellä on se tilanne että olen ollut syksyn aika huonossa kunnossa ja väsynyt. Työni kuitenkin haluan hoitaa ja sitä on ollut nyt sopivasti. Pyrin keskittymään hyviin asioihin, olla liikaa stressaamatta huonoista ja elää tilanteen mukaan. "Olisi kyllä todella kiinnostavaa, jos kirjoittaisit enemmän myös terveysasioista ja kroonisista sairauksistasikin ja miten pärjäät niitten kanssa. Kiinnostaisi myös lukea lisää siitä mitä kaikkea syöt ja mitä taas vältät ja eritoten mitä tapoja käytät hoitamaan tai vahvistamaan terveyttäsi."


Olen terveysasioista joskus kirjoitellutkin ja aina välillä niitä sivunnut mutta en ole halunnut niihin täällä keskittyä liikaa tai niitä avata sen yksityiskohtaisemmin.  Koen että ne on liian henkilökohtaisia asioita ja tämä ei ole ehkä oikea foorumi niitä syvällisemmin purkaa. Olen joskus miettinyt näille asioille oman blogin avaamista. Pyrin keskittymään hyviin puoliin mutta olisihan se hienoa että olisi se kanava johon niitä huonojakin hetkiä purkaa kun harvalle niistä asioista pystyy puhumaan niin että saa jotain ymmärrystä takaisin. Anonyymina tämä olisi helpompaa.  

Reseptejä ja ihonhoitojuttuja olenkin aiemmin jo laittanut tänne ja ne löytyvät omilla tunnisteillaan tuolta vasemmasta palkista. 
"Tsemppiä haasteittesi kohtaamiseen! Odottelen innolla, että avaat mahdollisesti lisää blogissasi myös tätä terveydentilapuoltasi ja tuntojasi ja kokemuksiasi kroonikon elosta. Samoin just nämä terveydenhoitoratkaisusi ja hyviksi kokemasi reseptit sinulle sopivista terveellisistä ruuista kiinnostaisivat kovasti!"


Kiitos kommentoijalle nimeltä Maiju/Miksu näistä kysymyksistä, ajatuksista ja tsempeistä. Kiva kuulla että tykkäät lukea blogiani! Yritän tässä taas tsempata bloggaustahdissa ja tässä aiheessa. Jo se että joku siellä ruudun takana kaipaili, inspiroi kovasti. 


Olisi mukava kuulla enemmänkin teistä lukijoista. Mitä te kaipaisitte blogiini? 

Postauksen kuvitus syntyi sattumalta. Otin työhommien lomassa kuvia ja yhtäkkiä seinälle tuli upeat varjot kun aurinko paistoi juuri oikeasta kulmasta puiden takaa. Se kesti vain muutaman minuutin ja piti olla nopea että sai ikuistettua nuo seinälle heijastuvat kuvat. 


Sitten ne hävisi.

4 kommenttia:

Hannamari Rahkonen | Yellow mood kirjoitti...

Ihanat, ihanat kuvat! <3

Sarita kirjoitti...

Oi kiitos ihanainen! <3

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita kuvia ja niin kiinnostava postaus! Hienoa, jos näistä kysytyistä aihepiireistä tulee lisää postauksia ja muutenkin innostut bloggaamaan useammin! :)

Sarita kirjoitti...

Kiitos anonyymi! Joskus vaan tuntuu että vaikka kuinka usein postailisi niin sitä jotenkin höpisee täällä yksin. Jonkinlaista vuoropuhelua olen kaipaillut. Hauska kuulla että tämä aihe kiinnostaa.. Jospa sitä sitten rohkenisi avata asioita ilman että se tuntuu valittamiselta.