perjantai 18. heinäkuuta 2014

Matkapäiväkirja: Budapest, Szechenyin kylpylä

Uusi päivä alkoi tietenkin, mistäpä muualtakaan, kuin lempi aamiaispaikkamme hauskalta ikkunapaikalta. Pitihän Cserpes Tejivon vessakin kaikessa hauskuudessaan kuvata. 

Vinkki: Säilytä kuitti, niissä on yleensä koodi jolla pääsee vessaan.


Budapest on kuuluisa kylpylöistään. Sanotaan että jos siellä ei käy kylpylässä on se sama kuin kävisit Pariisissa mutta et Eiffel-tornilla. Päätimme käydä yhdessä euroopan suurimmista, Szechenyin kylpylässä lillumassa mineraalivesissä joiden luvataan parantavan kaikki taudit. Valittiin lämmin päivä, ehkä kuumin koko reissullamme.  

Keskustasta olisi päässyt M1- metrolla suoraan kylpylän kupeeseen mutta kuinka ollakkaan juuri sinä päivänä ykkönen olikin epäkunnossa. Suunnistimme siis M2:lla tutulle Nyugatin asemalle ja pienen seikkailun jälkeen löysimme bussin nro 72 pysäkille. Jos käyttää julkisia niin kannattaa ostaa Budapest-kortti joita on 24, 48 ja 72 tunnille. 24 tunnin kortti maksoi vähän reilu 5€. 


Molemmilta jäi sandaalit vahingossa kotiin joten matkalla piti käydä sellaiset nopsasti hakemassa. Kenkäparatiisissa oli toki muitakin herkkuja... Pakolliset caramel latte coolerit ennen kuumaan bussiin nousua.Kuuman ja tuskaisen tiskillä jonottamisen jälkeen saimme viimein rannekkeemme jolla pääsi pienen pieneen, ehkä neliön kokoiseen pukukoppiin, vaihtamaan uikkarit ja sandaalit päälle. Aikuiselle ranneke pukukoppeineen maksoi 15€. 

Upean uusbarokkisen rakennuksen sisällä on 12 eri lämpöistä terveysvesiallasta ja ulkona 3 allasta. Testattiin lähes kaikki hulppeiden tilojen sisäaltaat mutta mielestämme paras oli suurin ulkoallas. Saunoja löytyy myös ja ulkona on kioskeja joista voi ostaa virvoikkeita ja pientä syötävää.
Kylläpä vaan pulikoiminen lämpimissä vesissä väsytti ja nälätti. Moneen lähellä olevaan ravintolaan oli pitkät jonot eikä löydetty bussimme pysäkkiä mistään. Alkoi hirvittävä käppäily kohti metroasemaa.Eläintarha // Zoo // Allat-es Növenykert
Sankarien aukio // Heroes square // Hösök tere
 Kuvaamataiteen museo // Museum of Fine Arts // Szepmuveszeti Muzeum Välillä oli pakko pysähtyä vessaan pieneen ja ainoaan kuppilaan joka matkan varrella oli. Ja vessaahan ei saanut käyttää ellei jotain tilannut. Iso kylmä olut maksoi huikeat 1,55€! Söin laukustani eväskirsikoita sen kanssa ja paikallinen mies ihmetteli suureen ääneen tätä makuyhdistelmää. Huikattiin Köszönömit ja jatkettiin matkaa...

Nyugatin aseman ovet oli täydelliset!


Halvat ja söpöt kiinalaiset sandaalit oli kertakäyttökamaa. Hiersivät molemmat jalkani muutamassa tunnissa vereslihalle ja nuo kohdat alkoivat seuraavina päivänä mätimään oikein kunnolla. Meni 2 viikkoa ennen kuin paranivat. Onneksi en saanut kylpylästä mitään sen kummempaa bakteeria niihin. Desinfioivien puhdistuspyyhkeiden, aloevera-geelin ja kunnon laastarointien ansiosta pystyi onneksi loppureissunkin käppäilemään. 


Illalla käytiin vielä Cafe de Parisissa. Ihana ja tunnelmallinen paikka. Kylpylästä jäi kivat muistot vaikka krooniset vaivat eivät lähteneetkään. Suositellaan lämpimästi jos matkaat Budapestiin! 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjoitat. Ihanko olisin ite ollu siellä :P

Sarita kirjoitti...

Kiitos! :)

Tytti T. kirjoitti...

Kyllä niin palas muistot mieleen! Mahtavia kuvia!! :) Oltiin samassa kylpylässä, kun taksikuskimme suositteli sitä parhaana vaihtoehtona pariskunnalle. Ei tarvinnut olla yksin miesten ja naisten pukuhuoneissa/suihkuissa, kun oli yhteiset tilat rakennettu fiksusti.

Sarita kirjoitti...

Kiitos Tytti! Paikka oli kyllä mahtava... Hyvä taksikuski teillä. :)