tiistai 8. heinäkuuta 2014

Matkapäiväkirja: BUDA

Heräsinpäs tässä eräs aamu näihin maisemiin. 


Oltiin siis Budapestissa. Auringon vienossa paisteessa maistui kahvikupponen avoimen ikkunan äärellä katsellen upeaa näkymää Pestin puolelle ja parlamenttitalolle.

Aamupalan jälkeen lähdettiin seikkailemaan naapurustoon ja katsomaan nähtävyyksiä Budan puolella. Suloiseen kolmannen kerroksen huoneistoomme oli käynti hurmaavan pienen lukitun terassin kautta.


Poikettiin läheisessä Mammut-tavaratalossa ja nautiskeltiin reissun ensimmäiset triple chokolate frappuchinot Starbucksissa. En ole oikein koskaan ymmärtänyt näiden jääkahvien päälle mutta tämän reissun jälkeen ymmärrän. Ne tosiaan virkistää kuumalla ilmalla. Sitten jaksoi lähteä kiipeämään kohti linnavuorta.
Kävimme kurkkaamassa labyrintin lähtöpaikan jyrkkien portaiden alapäässä mutta syvemmälle sokkeloihin emme lähteneet. Kostea kellari syvällä maan alla sai jotenkin kylmät väreet aikaan. Nämä ilmaiset osiot riittivät meille vallan mainiosti.Matiaksen suihkulähde // Matyas kut
Ketjusilta // Chain bridge // Szechenyi lanchid
 Kuninkaanlinnan maisemissa oli kiva istua lasillisella ja jätskillä. 
Ilma oli sopivan puolipilvinen joten ei ollut liian kuuma. 
Funikulaari // Funicular // Siklo
Presidentin residenssi

 Kalastajalinnake // Fishermans bastion // Halaszbastya


Matiaksen kirkko // Matyas templom
Sitten päästiin ehkäpä lempipaikkaani tällä matkalla, kalastajalinnakkeelle, Matiaksen kirkon viereen. Upea tunnelma ja mielettömissä maisemissa soitti herrasmies viulua. Harmittaa kun ei maltettu jäädä enää sinne istuksimaan kun kova nälkä jo kurni mahassa. Lähdettiin talsimaan siis takaisin kohti ruokakauppoja ja tekemään kämpille päivällistä. Majoittajamme Zsuzsi oli jättänyt tervetuliaislahjaksi Unkarilaista punaviiniä. 
Pieni iltakävely käytiin vielä Margitin sillalla. Ilta alkoi hämärtyä ja valot pikkuhiljaa syttyä upeita rakennuksia valaisemaan. Istuin taas avoimen ikkunan ääressä ja fiilistelin hienon päivän tunnelmia. Sitten toivotettiin hyvät yötä Budalle, tietysti unkariksi.  

Jó éjszakát Buda.

Ei kommentteja: