maanantai 11. marraskuuta 2013

Pimenevien iltojen punajuurikeitto

Talvella tekee mieli syödä enemmän lämmittäviä ruokia, etenkin keittoja. Me naiset-lehden sivuilta huomasin ihanan ja todella helpon punajuurikeiton reseptin ja päätin kokeilla.





PIMENEVÄN ILLAN PUNAJUURIKEITTO

Kilo punajuuria
2-3 dl vuohenjuustoa
(voit käyttää myös jugurttia tai kermaa)
3 rkl balsamicoa
suolaa ja pippuria


Kuori ja paloittele punajuuret. Laita kattilaan vettä niin paljon että punajuuret peittyvät. Keitä pehmeiksi. Surauta punajuuret, vuohenjuusto ja balsamico sileäksi keitoksi blenderissä tai sauvasekoittimella. 
Mausta suolalla ja pippurilla.






Ensi kerralla jätän balsamicon pois. Se peittää liikaa punajuuren omaa hienoa makua ja saa keiton maistumaan siltä kuin se olisi tehty säilykepunajuurista. Vuohenjuusto taas kruunaa maun ja sitä kannattaa laittaa myös annoksen päälle niin ettei kaikki ole jo keitossa sekaisin.




Päivät pimenee ja lumi on puissa. Kaunista.

I made a beetroot soup.
Days are getting darker and trees are snowy. Beautiful!

Ei kommentteja: