torstai 7. marraskuuta 2013

Liikkumisen iloa ja haasteita!

Kansalaisopistolla alkoi tänä syksynä Sh´bam- tanssitunnit ja siihen perään vielä kahvakuula. Tanssillinen Sh´bam on mukavasti hien virtaamaan saava lämmittely kahvakuulalle. 1,5 tuntia putkeen kunnon hikoilua. Toki välissä on vartin hengähdystauko. Kumpakaan en ollut aiemmin kokeillut joten nyt läksin mielenkiinnolla kokeilemaan vaikka tuo viikonpäivä ei ollutkaan paras mahdollinen omiin rutiineihin.
Muutenhan omat liikuntani ovat olleet hyötyliikunnan puitteissa olevaa railakasta siivoamista, pihalla mellastamista, satunnaisia lenkkejä, pilatesta ja muuta kotijumppaa punnerruksista hulavanteen ja kuminauhan kautta vatsalihasliikkeisiin ja kyykkyihin pikkupainoilla avustaen. Kiva lisä siis nämä säännölliset ja tehokkaat ohjatut tunnit. Lihakset on huutaneet armoa sekä tunnilla että seuraavina päivinä. Hiki virtaa ja olo on tuntien jälkeen uupunut mutta huikean mahtava. Tätä lisää!


En olisi ikinä uskonut että vedän trikoot jalkaani mutta kyllä, siellä tämä rouva heiluu napakoissa juoksutrikoissa... Keväällä kävin niissä muutaman kerran juoksemassakin. Nauratti ja vähän hävetti. En olisi uskonut että esiinnyn niissä julkisesti enkä usko oikein edelleenkään. Keväällä hommatut juoksukengätkin hankin sillä silmällä että niillä voi tehdä muutakin kuin juosta. Hyvin ovat toimineet monitoimikenkinä. Hiukan jännitti miten äärimmäisen kuiva ja atooppinen ihoni reagoi kovaan hikoiluun. Kutittaa treenin jälkeen aivan hirveästi mutta kyllä se siitä kun pääsee äkkiä suihkuun ja rasvaamaan. Hyvät ja hengittävät vaatteet myös auttaa. Kauniit ja toimivat vaatteet myös motivoivat kivasti muutenkin ja olo on heti sporttisempi kun ne laittaa päällensä. Trikoo-häpeästäkin näköjään pääsee yli mutta kuvaan asti on vielä pitkä matka. ;)Harkitsen oman kahvakuulan hankkimista. Löysin itse asiassa turkoosin (!) 6 kilon kahvakuulan netistä mutta luulen että nyt kun olen tunnilla treenannut 6 kilolla voisin hommata itselleni omaksi 8 kilon kuulan.Kuvamateriaalia tähän postaukseen etsiessäni törmäsin ihanan söpöihin ja pastellivärisiin kahvakuuliin. Ihmettelin halpaa hintaa ja tarkemman tarkastelun jälkeen se selvisi:Ovat tehty nukkekotiin!

Kuntoplussalla on nyt marraskuun menossa pakarahaaste johon aloin myös. Joka päivä haasteeseen osallistujat saavat uuden liikkeen joka kohdistuu erityisesti pepun ja reisien alueelle. Kuun lopussa katsotaan sitten miten on käynyt.  Eilen oli hyvä haaste/testi. Omaan tulokseeni olin hiukan pettynyt mutta tästähän on suunta vain ylöspäin. Tällä testillä voi aika ajoin sitten tsekata miten on edistynyt!Onko joku muu osallistunut marraskuun peppuhaasteeseen? 

5 kommenttia:

Jessica Mörsky kirjoitti...

Mä hankin just pari päivää sit (keltaisen) kahvakuulan, kuusi kiloa painaa. Nyt vaan pitäsi opetella käyttämään. Onko jotain hyviä neuvoja aloittelijalle? :-)

Sarita kirjoitti...

Meille ainakin ohjaaja tähdensi kovasti sitä että liike pitää tehdä oikein ettei tule haavereita. Netistäkin varmaan löytyy videoita ja ohjeita. Tsemppiä kuulailuun! :)

Anonyymi kirjoitti...

KAIKKEEN HULLUTUKSIIN NAISTENKI TÄYTYY HURAHTAA, PYSYÄKSEEN TIMMISSÄ KUNNOSSA! MIESTENSÄKÖ SILMISSÄ, KYSYN VAAN?

Sarita kirjoitti...

Ei kai liikunta ole "hullutus". Ihminenhän on luotu liikkumaan, ei istumaan toimistotuolissa 7h päivässä. Oma terveys ja hyvinvointihan siinä on kyseessä, niin henkinen kuin fyysinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

En tarkoittanutkaan liikuntaa itsessään ,vaan tuli tuosta naiskuvasta ja kahvakuulista vain mielleyhtymä ja ajatus. eihän siinä mitään jos noilla keinoin henkinenkin puoli korjaantuu ja fyysinen kroppa tulee kuntoon.