lauantai 31. elokuuta 2013

Kuka söi parsani?

Kasvimaalla on kesän aikana tapahtunut. Salaattia tuli ensin! Aivan huikeaa!
Sitten alkoi kesäkurpitsa kukkia! Myöhemmin alkoi pieniä alkuja tulla urakalla. Tähän mennessä kesäkurpitsoja on korjattu jo ainakin 13. Osan olen vienyt lahjoiksi ja loput syönyt. Kyllä on maistunut hyvälle!

 Nro 1 maassa ja lautasella. Nro 2 meni kälyselle.


 Nro 3, pullukka. Naapurille meinasin mutta joutuikin omiin suihin.


Nro 4 pääsi naapuriin. Nrot 5 ja 6 omaan käyttöön. Nro 7 lahjaksi ja nro 8 itselle. 


Nro 9 meni anopille. 


Ässän muotoinen nro. 10 pääsi sosekeittoon Isännän ja ystävämme mr. J:n toimesta.Tämän jötkylän hain tänä aamuna. Taitaa olla nro 12 tai 13.
Edelleen kukkia ja alkuja on tosi paljon, kylmyys vaan taitaa kohta koitua niiden kohtaloksi.  

Parsoille (kaaleille) kävi huonommin. Kun tultiin lomilta ne vielä kukoistivat n. puolen metrin korkuisina. Ihania nuppuja oli ehkä 5-7 kasvamassa. Yhtenä aamuna sitten huomasin että joku ryökäle oli käynyt tuuheat lehdet ja alkavat parsannuput syömässä. 


Eli kasvihuone-kamaa taitaa olla samoin kuin kurkkukin. Ilman kasvihuonetta tosin onnistuin kasvattamaan 2 kurkkua! Ja syötiinkin ne ihan itse. Muutamalle ystävälle niitä syötin hauskan vertailuleikin varjolla. Oman maan kurkku vs. kaupan kurkku. Parempia ja maukkaampia olivat kuin kaupan joten tilauksia tuli ensi kesälle. Ensi kesänä voisin kokeilla laittaa myös punajuurta, porkkanaa ja sipulia. 


Romaine-lettuce, 13 Zucchini and 2 cucumber survived.
Reindeer or a bunny ate my broccoli. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia! Kesäkurpitsoista saa vaikka mitä tehtyä ja tosiaan hyviä lahjojakin.

Mutta toi parsahommeli jäi vähän häiritsemään...itse rakastan oikeaa parsaa, niitä parsan versoja, joita joko vihreinä tai valkoisina keitellään tai höyrytellään lähinnä keväisin. Mutta nuo kasvisi olivat kyllä parsakaaleja ja ne ei oikein meikäläisille maistu ja nehän eivät ole mitenkään samanmoisia oikeitten ihanien parsojen kanssa.

Kerran yksi tuttu kertoi tehneensä meille tarjottavaksi parsapiirakkaa,innostuin, mutta kääk: se olikin parsakaalipiirakkaa, jota en voi siis sietää! Tosin yritin olla näyttämättä kantaani nieleskellessäni alas kyseistä murkinaa.

Nooh, monet tykkää kummastakin lajista ja toivon mukaan sulla on parsaKAALIESI kanssa parempi tuuri toisella kertaa, jos vielä uskallat joskus viljelyyn ryhtyä! ;)

Minttuli

Sarita kirjoitti...

Hei Minttuli! Kiitos kommentistasi. Juu tosiaan nämä olivat parsakaalia. Ite en taas ole sisäistänyt tuota "oikeaa" parsaa ollenkaan. :D Voisin elää parsaKAALILLA!

Mira kirjoitti...

Harsoa kesäkurpitsoiden päälle, kyllä ne vielä kasvaa :)
Kasvatitko kurkut siemenestä asti vai ostitko valmiit taimet? Mie en oo koskaan kasvattanu kurkkua.