keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

MATKAPÄIVÄKIRJA: Pique-nique ja palaneita neniä

Maanantai. Kuumin päivä koko Pariisin reissulla. Eilisen huikeat muistot vielä lämpiminä mielissä tehtiin ja syötiin taas porukalla aamupalaa. Kauppakeskukset kutsuivat. Tukka leteille ja metrolla siis keskustaan.

Ehkä ikimuistoisin metroreissu kun muutaman pysäkin välin soi saksofoni. Ensin suuntasimme Galeries Lafayettelle mutta se kaamea hajuvesien katku ja pakottava pissahätä sai meidät vain ihastelemaan katon lasimaalauksia ja lähtemään kohti Printempsiä. Galeries LafayetteHuikeat 1,50€ maksaneesta Printempsin kauppakeskuksen vessasta suuntasimme kohti kattoterassia ja 360 asteen näkymää Pariisin kattojen yllä. Tämän näkymän takia ei tarvinnut maksaa, jonottaa ja kiivetä Eiffeliin. Vähän piti etsiä kattoterassille pääsyä mutta kyllähän se sitten löytyi kun kun uskalsi kysyä. Ystävällinen tarjoilija antoi esitteen ja näytti missä se on. Ei oltu ainoita jotka oli hukassa.

Alaspäin tullessa näin jotain maailmaani mullistavaa... Turkoosi herkkukauppa!
La maison du chocolat
"Saanko jäädä tänne, s'il vous plait?"
Ostimme herkkukaupasta kinuskijätskipallon puoliksi ja satsin macaronseja kahvin kanssa maisteltaviksi. Jotenkin shoppailu ei jaksanut sittenkään kiinnostaa varsinkaan näin kalliissa paikassa joten sovittiin treffit Louvrelle muun porukan kanssa. Salaperäinen ruskea herkkukassi


Louvrelta lähdettiin kohti Tuileriesin puistoa.


Taas oli pissahätä. Lähimmästä ravintolasta sitten ostettiin vesipullot että saataisiin käyttää vessaa. Jäin odottelemaan isäntää ravintolan TYHJÄLLE terassille. Mietin siinä jo että pitäiskö jäädä tähän jotain syömään tai juomaan. Kohta kiukkuinen henkilökunnan nainen säntää paikalle ja tiuskaisee vahvalla ranskalaisella aksentilla: 

"Madam, you have to leaveeeeee!!!"
(mädäm, jyy ääv ty liiiiiiiiv!!!)

Okei okei, "Parrrdon, parrrdon!" ja pomppasin ylös. Tyhmä turisti! 
Joo, ei jäädä tänne. Tivolin tikkarit oli ystävällisiä.
Hevoskastanjapuiden alla kahviteltiin ja seurue maisteli macaronseja.Tuomio:
kaikki maistui lähes samalta vaikka kaikkien piti olla eri makuisia.
Matka jatkui kohti Concordea ja siitä Eiffelille. Onneksemme nähtiin Mona Lisa erään maksullisen vessan seinällä. Ei enää tarvinnut lähteä Louvreen jonottamaan. ;)


Piiiiiiitkän kävelyn jälkeen päästiin vihdoin skumppapiknikille Palais de Chaillotin puistoalueelle. Lapsetkin oli onnessaan kun pääsivät leikkipuistoon, saivat juosta vapaana ja tehdä kuperkeikkoja. Onnellisena ja levänneenä jaksoi taas lähteä ihmettelemään Eiffeliä
Siinä vaiheessa ne nenät oli palaneet.

Eiffelillä tämä englantilainen kaveri koputti olkapäälle ja pyysi saada piirtää meistä karikatyyrit. 
Suostuttiin. Lopputuloksesta voi olla montaa mieltä. Isännälle hoki: "You are funny man, smile! You have very nice teeth!"

Auringon laskiessa palattiin hotellille. 


Meidän huoneen numero oli 508


Aamulla olisi edessä huoneen siivous, luovutus ja hotellin vaihto. 

Hot day in Paris. Our noses burned.

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Ihanan tunnelmallisia nämä Pariisi-postauksesi. Ja upeita kuvia! Hihitytti, miten värisi maastoutuivat niin hyvin tuonne Maison du Chocolat'n putiikkiin. :)

Sarita kirjoitti...

Kiitos Riina! Jännityksellä odotin mitä "paikallinen" on mieltä postauksista.. :) Sinne olisin tosiaan voinut jäädä. Uutta reissua suunnitellessa! Pala sydäntä jäi Pariisiin.