maanantai 15. heinäkuuta 2013

MATKAPÄIVÄKIRJA: Mainaun saari

Perjantain aamu valkeni suhteellisen hyvin nukutun yön jälkeen Flimsissä, Sveitsissä. Casa las Gaglias- huoneistohotellissa pidetään kuulemma myös  ayurveda- ja psykoterapia-kursseja ja se näkyi pienissä yksityiskohdissa. (näiden aiheiden takia ei hotellia varattu vaan tämä sattui olemaan ainut jossa oli keittiö, oli sopivasti matkamme varrella ja kohtuullisen hintainen) Kengätkin piti jättää alakerran aulaan. Huoneisto oli pienehkö mutta kodikas ja kaikki tarpeellinen löytyi. Harmi kun ei ehditty pulahtaa hotellin ihanaan uima-altaaseen.


Jatkoimme matkaa Liechtensteinin ja Itävallan läpi Konstanzin kaupunkiin Saksaan. 
Konstanz on Boden-järven rannalla ja sieltä pääsee siltaa pitkin Mainaun saarelle.
Saarella kasvaa mieletön määrä erilaisia kasveja, kukkia ja puita.Mainaulla on myös Saksan suurin perhostarha.Sisään mentiin toukkatunnelin läpi. 

Näiden ruskeiden ja isojen "silmällisten" siivet olivat upean kirkkaansiniset päältä mutta ne näkyivät vain lennon aikana. Muuten pitivät niitä tiukasti supussa. Muutaman epätarkan kuvan sain summan mutikassa. Isoja ja nopeita otuksia.  Tämä oli tarhan isoin ja sitä kautta vähän pelottavakin yksilö. 
Isompi kuin Isännän kaksi kämmentä. 


viinitarha


Isoja vanhoja kirsikkapuita


Saksalainen versio muumitalosta


Ihan kuin puolen hehtaarin metsästä!


 Lähtiessä saarelta hätkähdin: ihan kuin isosiskoni olisi istunut penkillä. 

Mainaulta olikin sitten jo kiire takaisin Frankfurtiin autoa palauttamaan. 
Matkalla näin hienon värisen rekan. Yö nukuttiin lentokenttähotellissa. Aikaisin aamulla lähti lento kohti Tallinnaa ja sieltä pikalautta kohti Helsinkiä. Tutustuimme lautalla Australialaiseen Matthewiin ja matka meni rattoisasti jutustellen Lapin eksotiikasta ja muista elämän kummallisuuksista. Helsingistä sitten jatkoimme omalla autolla Lappeenrantaan rakkaiden luo.

Reissullamme käytiin siis käytännössä seitsemässä maassa: Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Italiassa, Liechtensteinissä, Itävallassa ja Virossa. Vuokra-autolla tuli reilu 1800km 


Photos from Switzerland and Germany.
Other countries where we were: France, Italy, Liechtenstein, Austria and Estonia. 
7 countries and 1800 kilometres by rental car.

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Ihana saari ja hauska toi appelsiinista juova perhonen :)

santra kirjoitti...

Wautsi mitä perhosia! Kiitos tästä minimatkasta. :)