perjantai 26. heinäkuuta 2013

MATKAPÄIVÄKIRJA: Ilta Seinellä

Sunnuntaiaamu. Kirkonkellot kajahteli. Käytiin vähän kaupoilla Charenton le Pontissa missä hotellimme sijaitsi. Löysin hellehatun kotiin unohtuneen tilalle ja varpaisiin kivan kesälakan. Tiedossa olisi ihana ilta ja vähän yllätyksiä rakkaillemme. Syötiin hyvin, puettiin vähän parempaa päälle ja lähdettiin kohti Seinen rantaa.


Näkymä hotellin sisäpihalle. 

Pont des Artsilla piti tietysti käydä hieman pusuttelemassa. Olin suunnitellut ennen reissua että olisin hommannut lukot kaikille reissuporukamme pariskunnille, ottanut tussin mukaan ja kaikki olisivat saaneet laittaa niihin omat nimikirjaimet ja laittaa lukon kiinni tuohon rakkauden siltaan. Lukkoja en kuitenkaan ehtinyt hommata ja paikan päältä niitä löytyi vasta sillan jälkeen olevista kojuista. Vähän harmitti, toisaalta salainen aikataulu oli vähän tiukka joten piti kiirehtiä.


Musee d'Orsayn kohdalla pongasin salaisen kohteemme, oikean laivalaiturin ja ehdotin että istuttaisiin sen edessä oleville rappusille vähäksi aikaa. Kaivettiin salakätköstä kuohuviinipullo, poksautettiin se auki ja toivotettiin appivanhemmille hyvää hääpäivää. Ojensin heille kuoren ja sanoin että sen saa avata vasta kun me muu seurue ollaan poistuttu paikalta. Kuoressa oli kortti jonka sisällä liput illallisristeilylle Seinellä tulevan menun kera ja selviytymisohjeet. Illan hämärtyessä ja Pariisin valojen välkkyessä siitä tulisi ikimuistoinen ja romanttinen ilta.

Me jatkoimme siitä sitten kiireen vilkkaa RER-asemalle ja kohti Eiffelin alla olevaa satamaa josta meidän oma pienempi tunnin kestävä Seinen risteily lähtisi.Oho, näitä ei oliskaan saanu kuvata. Hups!
Risteilyn loputtua alkoi ilta pimenemään ja Eiffelin valot syttymään. 


Ranta näytti vedestä heijastuvine valoineen kuin Monetin maalaukselta. 


Vanha karuselli oli niin kaunis!

 Sitten oli jo taas kiire appivanhempia vastaan. 
Toki piti pysähtyä ihastelemaan kun Eiffel alkoi tasatunnilla välkkymään. 
Mielettömän upea ilta!Kotipysäkki otti meidät vastaan viimeisellä metrolla.
Päivästä jäi ihanat muistot ja vähän tuliaisiakin.

Wonderful evening on the river Seine.
Many lovely memories and a few souvenir.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin ed. kommentissani olin unohtanu sen,että etenet matkanne lopusta alkuun.siinä kun ihmettelin, että ettekö käyneetkään parriisissa.Siellähän se on Taiteilijoitten "MEKKA".