lauantai 1. kesäkuuta 2013

Voi jugu!

Maitotuotteista on ollut käytössäni tämän vajaan puolen vuoden aikana vain vuohenjuusto ja satunnaisesti feta. Muutaman kerran olen sortunut normijuustoihin ja jäätelöön. Hapanmaitotuotteita on tehnyt myös aika ajoin mieli ja kun ystäväni laittoi blogiinsa jugurttireseptin, vieläpä probioottisen sellaisen niin olihan sitä pakko kokeilla. Vapise activia!





Probioottinen kookosjogurtti


400 ml kookoskermaa 
2-3 maitohappobakteerikapselia
Sekoita kookoskerma sekä maitohappobakteerit hyvin tiiviissä ja puhtaassa kannellisessa lasiastiassa. (puhtaus on todella tärkeää ettei huonot bakteerit pääse muhimaan jugurtissa) Sulje hyvin ja laita huoneenlämpöiseen ja pimeään 24-30 tunniksi ja siirrä sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi kunnes on kylmennyt. Nautiskele valitsemiesi lisukkeiden kanssa. Erityisen hyvää iltapalana.






Aivan mielettömän hyvää!
Ajattelin kokeilla tähän sekaan vielä chia-siemeniä. 

Maha tykkää. 

1 kommentti:

HaLo kirjoitti...

Kiva, että tykkäsit muru <3