perjantai 17. toukokuuta 2013

Toukokuut eri vuosina

Toukokuun 10. päivä 2010. Oltiin vasta muutettu taloon, ensin vuokralle. Näissä kuvassa pihaa olin jo siivonnut pahimmista roskista. 
Samana kesänä lähti koiranhäkki. 
Vuoden päästä puuvajahirvitys ja viime kesänä leikkimökki. 
Seuraavat kuvat otettu 2 viikkoa sitten. 
Viime kesänä tehtiin kattoremontti. Kaikki otsalaudat vaihdettiin ja maalattiin. Maalaamatta jäi suurin osa ihanan vihreistä räystäslaudoista, päätykolmiot ja autotallin takaosa. Ikkunatkin vaatii takana vielä toisen kerroksen maalia. Kesäksi on siis puuhaa. Terassit olisi ihana rakentaa mutta luulen että siirtyy seuraavalle kesälle. Koko viime kesä meni katto- ja piharemppaa tehdessä joten nyt olisi hyvä vähän huilata isommista projekteista ja säästää. Pienempiä ja keskeneräisiä suunnitelmia toteutetaan kyllä.

2010 takapihalla näytti vielä tuolta. 
Viime viikolla jaksoin huhkia lapion kanssa ja jatkaa siitä mihin syksyllä jäin. Vanha kukkapenkki on nyt kokonaan pois ja siitä on tarkoitus tulla kivetty kulkuväylä puuvarastolle. Vanhan liiterin tilalle siirsin jo viime kesänä tuoksuvattuja ja nyt hahmottelin tiilillä tuollaisen mutkulan muotoisen alueen johon tulisi katetta ja ehkä jotain muitakin kasveja. Tyrnipensaatkin olisi kivoja. Tuoksuvattu saa alueen valloittaa joten tulee hyvää näkösuojaa tielle päin. 

Etupihallakin on möyritty. 
Seuraavat ennen kuvat on otettu 10.5 2010. 
Jälkeen kuvat eilen eli 16.5 2013Auton saa nyt kivasti lähemmäs ovea. Eteen olisi kiva tehdä terassi, ikään kuin laituriksi auton viereen ja pieni katos. Parhaiten näissä kuitenkin näkyy värien muutos. Päätykolmiot on vielä maalaamatta. Räystäät ja rännit pitäisi laittaa. Roskakatos myös tehdä tuonne postilaatikon luokse.

Tässä näkyy hyvin vielä muistoja vanhasta värityksestä ja nuo päätykolmiot. Sokkeli on jätetty tältä sivulta jostain syystä maalaamatta joten sekin pitäisi fiksata. Tuohon öljyputkien kohdallekin olisi kiva tehdä joku ritelikkö tai muu joka peittäisi rumuudet ja mitä pitkin tuossa kohtaa kasvava humala saisi kasvaa. 

Löysin kuvia viime keväältä 14.5 2012. Lunta oli aivan mielettömästi!
Pikku-pileani oli vuosi sitten ihan vauva. 
Nyt on tuuhea ja omiakin lapsia tehnyt jo kaksi. Eilen oli ensimmäinen ihana lämmin päivä. Pikkusilmuja jo löytyi. 


Kottikärrytkin siellä odottelee.
Ja nuo lehdet että joku ne haravoisi ja kärräisi pois.

Our yard over the years. (from 2010) Slowly changing to better.
Yesterday was the first warm day. Summer is coming! 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva katsella näitä pihakuviasi, kun itsekin jo aloittanut pihan rapsuttelut ja varovaisen kukkapenkkien puhdistus toimet. Itse olen hävittänyt Tuoksuvatukat kokonaan "kovilla toimenpiteillä", mutta vielä viime kesänä kiskoin sen piiitkää juurta, joka oli kaukana alkujaan istuttamastani paikasta. se on nopea leviämään ja tuhoaa nurmikon, laajalti, jotenka kannattaa harkita hävittämistä....

Riina kirjoitti...

Muutos on selvä! :)

Laitoin spostia alkuviikosta, toivottavasti tuli perille & oli hyödyksi? :)