keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Suklaan korvike: CAROB

Sen jälkeen kun Food detective "käski" vähentää kaakaon käyttöä, olen itkenyt suklaan perään. Ensimmäisillä viikoilla kiukkusin oikein kunnolla. Aika hyvin olen kuitenkin onnistunut pysymään siitä erossa. Suklaa oli siellä -vähennä- listalla. Vähentänyt olen reippaasti ja oireita ei ole enää tullut muutamista useammasta repsahduksesta huolimatta. Joinain viikonloppuina olen antanut itselleni luvan herkutella. Muuten makeannälkää on helpottanut oma tekemä mulperitoffee.
Aloin kuitenkin etsimään muitakin korvaajia kaakaolle ja ystäväni vinkkasi aineksen mistä voi myös tehdä "suklaata" itse. Perusmassan teko on tässäkin superhelppoa. Sekaan voi sitten heitellä makuja ja aineksia melkein mielensä mukaan.CAROB-SUKLAA
perusmassa, yksi muotillinen


1,5 dl sulatettua neitsytkookosöljyä
0,7 dl carob-jauhetta
1 tl makeutusta. 
(Hunajaa, steviaa tms. (steviaa tosin voi laittaa vähemmän)
Itse käytin luomumelassia.

Sitten vaan kaikki sekaisin, muottiin ja pakkaseen jäähtymään. 
Puolisen tunnin päästä voit keittää kahvit ja nautiskella.Maku on ehkä vähän rusinamainen. 
Täysin suklaankorvikkeesta tämä ei mene. Mukavaa vaihtelua kuitenkin. 
Ceylonin kaneli saattaisi sopia hyvin mausteeksi.
Toisi makuun ehkä hiukan piparimaisen vivahteen.

Tämän postauksen kirjoitin jo joku aika sitten. Aloin sen jälkeen tuosta Carobista eli Johanneksenleipäpuun jauheesta ottamaan selvää tarkemmin niin selvisi että sehän on palkokasvi. (palkokasvit oli vältettävien listalla) Joidenkin lähteiden mukaan myös hyvinkin allergisoiva. Itse en tuosta ensimmäisestä satsista saanut oireita mutta en ala tämänkään kanssa nyt kovasti mässäilemään etten herkisty sillekin. 

Ei kommentteja: