keskiviikko 29. toukokuuta 2013

AAÄääAaTTTtsSSSIIIIiiiiuUuuuHHhHHhh!!!!

En ole varmaan eläissäni aivastanut, yskinyt ja niistänyt niin paljon kuin näinä päivänä, etenkin tänä aamuna. Siitepölyt ilmeisesti jyllää oikein urakalla. Aivan mahtavat ilmat olleet koko viikon ja sinnikkäästi olen ollut ulkona puuhastelemassa. Tänään kuitenkin sen verran isosti on oireita että taidan pysytellä sisällä. Kävin pihalla vain pienen kuvauskierroksen. Viime viikkoina on ilmennyt että viime kesänä hankkimastani lapiosta on tullut paras ystäväni. Kehittävä suhde. Näen jopa hauikseni hitusen kasvaneen tämän tiiviin yhdessäolon seurauksena. Toukokuun edistyminen näkyy seuraavassa laajassa kuvapläjäyksessä.Tästä piti kaivaa vielä hiekkaa pois ja laittaa suodatinkangas. Tämä operaatio piti tehdä noin metri ja kottikärryllinen kerrallaan. Hiekat pois, kangas paikoilleen ja hiekat takaisin päälle. 
Säilytin tässä olleet vanhat betonilaatat ja sitten asettelin ne uusiksi. 


19.5. 2013 


Heräteostos: 6 kuutiota soraa 21.5 2013Tänään
  
Luonto on vihertynyt huikean nopsaa viikossa. Soran ja nurmikon väliin laitan myös rajausreunaa. Laatat ja sora kaipaa vielä hiukan tasoitusta.

Taimitarhalta kävin hakemassa taas kesäkurpitsaa ja broccolia. 
Niidenkin koti valmistuu pian.


16.5 2013


21.5 2013


Tänään näyttää tältä. Tähänkin vielä rajausreunaa ja lisää multaa. 
Ajattelin kokeilla laatikoissa myös avomaankurkkua köynnös-muodossa.

Nurmikkoraukka on ihan laikukas viime kesän minikaivurilla mylläilyjen johdosta mutta eiköhän sekin tässä korjaudu sateiden myötä. Vanha nokkosten valtaama komposti on jotenkin symppis ja sopii noiden laatikoiden kanssa yhteen niin saa ainakin toistaiseksi jääda paikalleen.  Yksi pakettiautollinen vietiin kaatopaikalle pihasta, varastosta ja autotallista. 
Vapauttavaa päästä roskasta ja turhasta eroon!

Vielä jäi isot betonilaatat joita en jaksa kantaa. (vielä!) Niitä voi varmaan jossain vielä käyttää pohjana tai täytteenä. Puukuorma pitäisi kuskata vielä varastoon niin sitten voi alkaa kaivaa tuotakin kohtaa auki. Sora tulee siis jatkumaan samalla tavalla etupihalle asti. Tämä puoli autotallista kaipaa vielä maaliakin. 
 Mutkulassakin on tapahtunut!


7.5 2013


19.5 2013


21.5 2013 


29.5 2013
Viime kesänä siirtämäni tuoksuvadelmat alkavat kasvaa kovaa vauhtia. 


Lapioni  Ystäväni lakisääteisellä tauolla rennosti nojailemassa. 

Vanhasta kukkapenkistä pelastamani liljat pääsivät välisijoituspaikkaan vanhaan soikkoon jonka sain täksi kesäksi lainaan ystävältäni. Sipulit olivat autotallissa talven ja mietin että näinköhän ne selvisivät hengissä. Tänään sitten huomasin että KYLLÄ, sieltähän alkaa pukata liljaa!  Tuo kuvassa näkyvä isoin lilja on kyllä muualta pelastamani. 


Samaan soikkoon olen välisijoitukseen lähes paniikinomaisesti lykännyt myös sivupihalta kaivamaani humalaa. Osa selvisi, osa ei. Mutta kaivettavaa riittää vielä. Villiintyneet humalat voisin siirtää esimerkiksi mutkulan takaosaan jos sinne saisin sen aidanpätkän tai jotain kasvutukia. 7.5 2013


29.5 2013

En ehtinyt ottaa tästä välillä kuvaa kun oli jo melkein rikkaruohojen peitossa koko paikka. Mutta nyt on suurin osa kaivettu pois. Sokkeli täytyy maalata, sitten suodatinkangas, lisää hiekkaa ja mursketta tähänkin. 

Vieläkö jaksatte? ;)

Etupihan ruukkuun pääsi suloinen ja upean värinen daalia.

En kiusaa teitä enää enempää.. Hauska vaan itsekin katsella noita muutoskuvia. Ensi kerralla sitten lisää tuosta etupihasta, sen suunnitelmista ja muutoksista. Paljon olisi vielä tekemistä ennen lomille lähtöä. 


Our yard, again. Shovel is my new best friend. 
So many things to do and too much to explain! ;)

4 kommenttia:

S kirjoitti...

Hyvältä näyttää, kun tulee valmiimpaa päivä päivältä :) (Hirveä homma siinä pihanlaitossa kyllä on, phuhhuh..) Ihana tuo "mutkula"!! ♥ Mekin haettiin tänään daalioita parit, on se vaan upee kukka!

Sarita kirjoitti...

Juu, ei tarvi punttiksia miettiä. ;) Toivottavasti mutkula-idea onnistuu ja on pitkä-ikäinen ettei tarvi olla heti ens kesänä tekemässä uudestaan. Daaliat on joo ihkuja! Minkä värisiä otit? Halit! <3

S kirjoitti...

Tänne lähti pinkkejä, punanen ja valkoinen, kun kaikkien meidän tyttöjen piti saada valita! :D Mä tykkään vähän semmosesta sillisalaatti-jokaväriä-meiningistä x) Kesäkukat on ♥ ♥ Halit takaisin!

Jenna kirjoitti...

Kivalta näyttää!! :)