lauantai 20. huhtikuuta 2013

Väriympyrällä: TURKOOSIakvamariini, vedensininen, safiiri, merenvihreä, syaani, riikinkukko
Turkoosi on elämäniloa, haaveita, leikkisyyttä, raikkautta, selkeyttä ja avaruutta. Turkoosi on luovuuden ja tunteiden väri. Se antaa sinun olla oma itsesi, rohkaisee avoimuuteen ja sosiaalisuuteen. Turkoosista pitävät ihmiset ovat yleensä ystävällisiä, helposti lähestyttäviä, myötätuntoisia, empaattisia ja huolehtivia.  

Kukapa ei rauhoittuisi turkoosin meren äärellä? Maailman ihanin vespa
Photographed by Carmen Moreno


Oma turkoosi kauteni on kestänyt jo yli 10 vuotta niin pukeutumisessa, sisustuksessa ja maalauksissa, eikä se näy laantuvan. Ehdoton lempivärini kautta aikojen! Kun ekaluokkalaisena sain viimein korviini reiät ja sain valita ensimmäiset korvikseni, olivat ne turkoosit. Turkoosista on muotoutunut yksi perusväreistäni jota yhdistelen aika lailla kaikkiin muihin väreihin.  


Tuittupään tropiikki, 2004


Yksi lempiblogeistani on 
Siellä nimensä mukaisesti kaikkea turkoosia! 


turkoosi SISUSTUKSESSA

Muistan lukeneeni jostain sisustuslehdestä että turkoosi on vaikein sisustusväri johon ei myöskään sovi viherkasvit. Ihmettelen tuota väittämää kovasti. Turkoosi raikastaa, avartaa ja tuo seesteisyyttä tilaan. Yksityiskohdissa ja erikoisen muotoisissa esineissä erityisen viehättävä.  Turkoosin merellinen luonne liitetään puhtauteen joten sitä käytetään paljon kylpytiloissa ja uimahalleissa. Turkoosilla on myös hiukan retrohtava tatsi. 

Turkoosi PUKEUTUMISESSA

Turkoosi voi lievittää esiintymispelkoa. Turkoosiin pukeutunutta myös kuunnellaan, otetaan tosissaan ja häntä pidetään rehellisenä. 

VÄRIANALYYSISSA

Kevät: Kirkkaat ja lämpimät: Puhtaat ja heleät turkoosit 
Kesät: Murretut ja viileät: Taitetut ja pastelliset turkoosit
Syksyt: Murretut ja lämpimät: Paahteiset ja mausteiset turkoosit
Talvet: Kirkkaat ja viileät: Tummahkot tai jäiset turkoosit

VÄRITERAPIASSA

Turkoosin tarve voi viestiä tarpeesta puhua. Turkoosi auttaa tulemaan ulos kuoresta, ilmaisemaan tunteita ja ajatuksia avoimesti ja pelkäämättä. Rentouttaa ja rauhoittaa, selkeyttää ilmaisua ja lisää myötätuntoisuutta. Voi auttaa tunneperäisessä järkytyksessä. Lievittää yksinäisyydentunteita. Liika turkoosi voi kuitenkin yliaktivoida mieltä ja saatamme alkaa puhumaan liikaa, kuuntelematta tai ajattelematta muita.  


Turkoosin inho voi kertoa arvostelun tai esiintymisen pelosta. Tai siitä ettet ehkä pidä muutoksista, olet jumissa henkisesti tai luovuutesi on hukassa. Myötätunnon ja empatian osoittaminen voi tuntua sinusta vaikealta. 

TURKOOSI RUOASSA

Kasvien siniset sävyt ovat yleisesti ottaen antosyaanien synnyttämiä värejä. Turkoosia syötävää kasvia tai hedelmää ei tavata tietääkseni missään luontaisesti.

Turkooseja kukkia sen sijaan on. Katso ja hämmästy: 
(lisää tietoa kasvista alla olevista linkeistä)"I guess if turquoise was a person they'd be
 friendly and approachable with a quirky edge. "


 Kuvat: Osa omia, osa googlen 
kuvahaulla ja osa näistä:


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuva susta! Ja Ah! niin ihana väri!:) Tätä oli niin ihana lukea, mä rakastan tätä väriä!
SK

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin radiota, siinä eräs hekilö viittasi ohjelmassaan, miksi itämaiden ja Välimeren maiden alueilla useimmissa taloissa maalataan ulko-ovet sinisen eri sävyillä.Googlesta hain asiasta myös tietoa,siellä "sanottiin",että siten estetään pahojen henkien sisään pääsy.
Semmoisiakin uskomuksia on väreistä.