keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Toimistohiiri (kesä)kuntoon

Viime kesänä Isäntä hankki Merrellin barefoot-juoksukengät ja innostui kovasti juoksemisesta. Itse en aluksi ollut niin innostunut mutta lähdin kuitenkin mukaan ja päästiin yhdessä aika hyvään vauhtiin. Tehtiin aina ensin pienempi lenkki yhdessä ja sitten hän jatkoi vielä samanmoisen lenkin yksin sen jälkeen. Tuo oma pieni lenkki toimi hyvin lämmittelynä pilatekselle jota olen kuutisen vuotta harrastanut säännöllisen epäsännöllisesti kotona.
Osa omasta juoksu-innostuksen puutteesta johtui huonoista kamppeista. Hengittämätön tuulipuku ja tavan perustennarit ei ollut se ihanteellisin juoksuasustus mutta sai kelvata sen aikaa kun kokeilin että olisko juoksentelu meikäläisen laji alkuunkaan. Iho ei tykännyt ollenkaan kun kaikki kosteus jäi iholle kutittamaan. Tässä sitten talven mittaan olen kyttäillyt parempia juoksuvermeitä ja niitä sitten hyvien tarjousten tai muuten vaan sopivien tullessa vastaan pikkuhiljaa hankkinut. Juoksuhousut on nyt hommattu, Craftin juoksutakin sain tilaajalahjana Kuntoplus-lehden mukana ja nyt löytyi haaveilemani Merrellin barefoot-juoksukengät erään nettikaupan alesta. Tänään ne saapui postissa enkä malta odottaa että pääsen niitä testaamaan.
Merrell Barefoot Run bare Access ark 2 on paljasjalkakenkä jossa on kuitenkin hieman juoksussa tarvittavaa tukea ja vaimennusta. Ne käy myös kuntosaliharjoitteluun ja sisäpeleihin joten ne ovat käytännölliset. Ne voi myös pestä koneessa ja ovat todella kevyet. Värejä on monia ihania, omani herkullisen turkoosit. Perfect!
Kuntoplussan sivuilta löytyy montakin juoksuopasta sekä aloittelijalle että maratonista haaveileville. Itsellä tavoitteena on ensin tuo 5km lenkki putkeen. 7 kuukauden toimistossa istuminen vaatii viimeistään nyt vastapainokseen raitista ilmaa ja jotain aerobista. Iloa mielelle ja keholle! Eikä haittaisi ollenkaan jos hieman kroppa kiinteytyisi, jaksaisi paremmin ja verensokeritasapaino paranisi lisääntyvän liikunnan myötä.Parasta on kun voi harrastaa jotain yhdessä. Paljasjalka-pariskuntana.

Running barefoot couple.
I have a goal. Run 5 km without dying.

Ei kommentteja: