perjantai 8. helmikuuta 2013

Mulperitoffee

Ystäväni HaLon blogissa on ollut viime aikoina muutamakin ihana raakatoffee-ohje. Helpoimpaan mahdolliseen ohjeeseen oli kuin oli melkein kaikki tarvittavat raaka-aineet joten tein sitä saman tien. Ohje ei olisi voinut tulla parempaan aikaan nyt kun suklaa on pannassa ja välillä tekee mieli makeaa. Ohjetta sovelsin taas hiukan ja tällä kertaa se kannatti!

Toffeen perusmassaa voi maustaa erilaisilla jauheilla tai aromeilla tilanteen ja mieltymyksen mukaan. Ensimmäisen satsin tein minttuaromilla ja toisen rommiaromilla. Kumpikaan ei jäänyt pakastimeen kovin pitkäksi aikaa lojumaan. Seuraavana olisi ihana kokeilla alkuperäisen ohjeen lakritsiversiota.

Toffeen perusmassa: 

1,5dl neitsyt kookosöljyä
1,5dl lucuma-jauhetta
ripaus laatusuolaa
Sulata kookosöljy vesihauteessa.
Laita sekaan lucuma, suola ja haluamasi maut. 
Sekoita kunnolla. 
Tässä vaiheessa ripottelin mulperimarjat jääpalamuottien pohjalle ja kaadoin massan päälle. Rakastan mulperimarjan toffeista makua ja sen rapsakkaa olemusta kun se on saanut jähmettyä pakkasessa.
Jos et halua tehdä toffeeta muotissa, voit laittaa massan myös kelmulla vuorattuun astiaan, laittaa sen pakkaseen 10 minuutiksi ja massan hiukan jähmettyessä leikata sen sopiviksi paloiksi. Laita se sitten takaisin kylmään. 

Itse säilytän näitä pakastimessa ja sieltä sitten napsin yksitellen. 

Superhyvääääää!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä! Mistä ostat ainekset noihin herkkuihin?
Mikä tuo mulperimarja on, en ole aikasemmin kuullu sellaisesta? Saako sitäkin ostaa lähiseudultasi? IHANA AURIKO NÄKYVISSÄ "PALAVANA ORANSSINA"!

Sarita kirjoitti...

Ostan ainekset luontaistuotekaupoista tai nettikaupoista. Mulperimarja on eräänlainen superfood. Googlettamalla löytyy lisää tietoa. Paikkakunnaltani en ole näitä löytänyt.

santra kirjoitti...

Ooh, nam!

HaLo kirjoitti...

<3 Hyvä, että maistui ystäväiseni!

Sarppu kirjoitti...

Voi nam, ihanan näköisiä :)

Mira kirjoitti...

Onpa hyvännäköistä. Hyvä vinkki laittaa toffeet jääpalamuottteihin :)

Mustikkatyttö kirjoitti...

Varmaan tosi herkullisia! Täytyypä testata. :)