sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mustikkainen chia-pannari

Monta "yööök" huudahdusta olen kuullut kun joku on hoksannut jääkaapissamme yleensä majailevat pakuriteessä lilluvat chia-siemenet. Kieltämättä ulkonäkö on sammakonkutumainen. Ne ovat kuitenkin aikalailla perusraaka-aine smoothieissani. Taannoin aloin googletella hieman mihin muuhun voisin käyttää tätä runsaasti omega 3-rasvahappoja, kuitua, kalsiumia, magnesiumia ja muuta mukavaa sisältävää supersiementä. 




Löysin ihanan gluteenittoman pannarin ohjeen. Muokkasin sitä hieman omaan makuun ja kuivakaapin aineksiin sopivaksi.  Alkuperäisen ohjeen löydät täältä  Ohjeeseen alempana olen lisännyt sulkuihin mitä itse käytin. 

Mustikkainen chiapannari
4 dl kookosmaitoa (riisimaitoa)
1 dl vettä (kylmää pakuriteetä)
1,5 dl riisijauhoja (tattarijauhoja)
1 dl maissijauhoja (riisiproteiinijauhetta)
1 tl vaniljasokeria (lisäksi ripaus luomu bourbon vaniljaa)
3 – 4 rkl intiaanisokeria (Steviaa olisin laittanut jos olisin muistanut)
1 tl ruususuolaa
2 rkl chiasiemeniä
2 kananmunaa
2 dl mustikoita
40 g voita tai 1 – 2 rkl kookosöljyä sulatettuna
Sekoita ainekset keskenään ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia, mieluusti kauemminkin. (miulla taisi muhia sen tunnin verran) Kaada taikina uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa lämpimänä banaanilohkojen ja vaikka kermavaahdon tai jäätelön kera.











Hyvää oli jäätelön ja mustikoiden kanssa! Varmasti parasta olisi ollut omatekemän vaniljajäätelön kanssa. Mustikoita olisi voinut laittaa taikinaankin enemmänkin. Isännästäkin oli kuulemma "ihan jees" vaikka unohdin tuon makeutuksen kokonaan.   
Näillä eväillä uuteen viikkoon! 

Ei kommentteja: