maanantai 29. lokakuuta 2012

Väriympyrällä: VALKOINEN


Lumi, norsunluu, vanilja, helmiäinen, munankuori, pumpuli, kalkki, liitu, kerma
Valkoinen on puhtautta ja viattomuutta. Ajattomuutta ja raikkautta. Toivoa ja luottamusta. Kukapa ei rakastaisi mielikuvaa puhtaista valkoisista lakanoista, pumpulin pehmeydestä ja lumisista puista. Valkoisessa on kaikki värit.


Oma valkoinen kauteni on vasta aluillaan. Rakastuin helmiäisvalkoiseen simpukkavalaisimen myötä mutta kokovalkoista kotia meillä tuskin koskaan nähdään. Valkoinen on kiva tehoste ja raikaste. Ateljeeni on vaalein huoneemme, hiekansävyisine seinineen.
VALKOINEN SISUSTUKSESSA

Valkoinen tuo valoa ja raikastaa tyylin kuin tyylin. Pelkällä valkoisella sisustettaessa on hyvä käyttää montaa valkoisen sävyä ja erilaisia materiaaleja ettei tunnelmasta tule liian kylmä tai kliininen ja mielenkiinto säilyy. Valkoisen sävyjä valitessa tulisi kuitenkin olla yhtä tarkka kuin muitakin sävyjä valitessa. 


VALKOINEN PUKEUTUMISESSA

Valkoinen viestii puhtautta ja raikkautta. Valkoinen kauluspaita tai t-paita on klassikko. Suojaava väri.  VÄRIANALYYSISSA

Kevät: Kirkkaat ja lämpimät: Pehmeä valkoinen
Kesät: Murretut ja viileät: Viileä valkoinen
Syksyt: Murretut ja lämpimät: Luonnonvalkoinen
Talvet: Kirkkaat ja viileät: Kirkas valkoinen


VÄRITERAPIASSA

Valkoisen tarve voi viestiä muutoksesta ja tarpeesta puhdistua, aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä. Voi auttaa unohtamaan vaikeita asioita. Liika valkoinen johtaa kriittisyyteen, joustamattomuuteen ja tunteet voivat niin sanotusti kylmetä liikaa. Valkoisen inho voi kertoa siitä että tarve kehittyä henkisesti tai hengellisesti on hukassa.VALKOINEN RUOASSA

Valkoiset kasvikset sisältävät flavonoideja, kuten luonnollista antihistamiinia kversetiiniä ja antibioottisia ominaisuuksia sisältävää allisiinia. Hyvinä esimerkkeinä tästä mm. valkosipuli ja inkivääri. Puhdistetut valkoiset sokeri ja vilja taas ovat ravinneköyhiä.
Luulitko että jääkarhut ovat valkoisia?
Karva on oikesti läpinäkyvää, heijastaa valoa ja näin näyttää olevan valkoista.
Kyseessä on siis optinen harha.

"The first of all single colors is white ... We shall set down white for the representative of light, without which no color can be seen; yellow for the earth; green for water; blue for air; red for fire; and black for total darkness." 
-Leonardo Da Vinci-


Ei kommentteja: