keskiviikko 22. elokuuta 2012

Väriympyrällä: RUSKEA


Seepia, suklaa, kaakao, kameli, hiekka, mahonki, kahvi, pähkinä, toffee

Ruskeasta löytyy aika vähän tietoa, johtuen varmaankin sen tavasta olla herättämättä juurikaan ajatuksia. Ruskea antaa turvaa, säännöllisyyttä ja varmuutta. Liikaa käytettynä turvallisuus voi kuitenkin kääntyä liiaksi muutoksen peloksi ja saada ihmisestä eristäytyvän. Se viestii käytännöllisyyttä tai halua sulautua ympäristöön.  Sen luonne on eniten orgaanisin. Ilman ruskeaa multaa ei olisi eläviä kasveja.

Oma ruskea kauteni alkoi joskus 2004 ensin vaatetuksessa ja sitten ihastuin tummaan puuhun. Sitä ennen en tykännyt ruskeasta ollenkaan. 2006 sairastuin 1 tyypin diabetekseen ja kun pääsin sairaalasta pois, maalasin ensimmäisen kokonaan ruskean taulun. Kaipasin turvaa sen kauhean shokin keskellä. 


Maa huokaa, 2006


Makean nälkä, 2009


Ruskea sisustuksessa

Ruskea on sisustuksessa varma perusväri. Se on neutraali eikä ole liian hallitseva. Eri sävyillä luot erilaisia tunnelmia. Liian ja yhden saman ruskean ruskean käyttö voi kuitenkin tehdä tilasta pysähtyneen, tunkkaisen ja mitään sanomattoman. Ruskea rauhoittaa kiireen keskellä. Sen kanssa sopii melkein mikä väri vain. Ruskea pukeutumisessa

Viestii ystävällisestä, maanläheisestä mutta vakavasta asenteesta. Ruskeassa ei ole mitään uhkaavaa joten sen on erinomainen väri, jos haluat saada toisen avautumaan. Ruskeassa saatat vetää puoleesi ihmisiä, jotka kaipaavat turvallista olkapäätä, johon nojata.Värianalyysissa

Kevät: Kirkkaat ja lämpimät: kameli ja kullanruskea
Kesät: Murretut ja viileät: Kaakao ja tumma suklaa
Syksyt: Murretut ja lämpimät. Ruoste ja kastanja
Talvet: Kirkkaat ja viileät: Mustanruskea


Väriterapiassa

Kaipuu ruskeaan voi kertoa ongelmista arkipäivän elämässä. Ruskea voi auttaa laskeutumaan maan tasalle, kohtaamaan arjen ongelmat ja siten helpottamaan oloa.
Ruskean inho voi kertoa huonosta suhteesta vanhempiin tai viitata rahan käytön ongelmiin.

Ruskea ruoassa

Ruoka voi muuttua ruskeaksi liikaa paistettaessa. :D 
Ruskeasta ruoassa löytyi hyvin vähän tietoa. Palaan aiheeseen käsitellessäni valkoista väriä. 
Ruskeita ravinteikkaita ruokia toki on: pähkinät, jotkut siemenet ja jyvät, pakurikääpä, suklaa.. Ei kovin huonoja siis!Ruskeasta en löytänyt mitään kivaa tarinaa mutta tälläisen sitaatin:

"God has a brown voice, as soft and full as beer." 
-Anne Sexton-Ei kommentteja: