maanantai 18. kesäkuuta 2012

Väriympyrällä: ORANSSI


Appelsiini, lohi, terracotta, kupari, henna, aprikoosi, tuli, porkkana, ruskaOranssi on yhtä hymyä, iloa ja ystävyyttä. 
Se on voimaa ja energiaa. Spontaani ja kutsuva. Pulppuaa elämäniloa ja rohkeutta. Oranssiin liitetään sanoja kuten voima, menestys, viehätysvoima, vetovoima, seksuaalisuus, auktoriteetti ja ilo. Oranssista pitävät ovat yleensä sydämellisiä, rakastavaisia, optimistisia sekä hyväntahtoisia. 


Oma oranssi kauteni alkoi muutama vuosi sitten. Korallista alkoi kiehtoi myös ne oranssimmat sävyt ja huomasin niiden sopivan itselleni. Siihen asti olin oranssia suorastaan inhonnut, nyt se on yksi lempiväreistäni ja rakastan sitä. Ehkä vain keltaisimmat oranssit on valloittamatta. 


Ilo, 2006


Oranssi sisustuksessa

Oranssi on värinä erittäin lämmin, hyvä tehosteväri ja yksi tämän vuoden trendiväreistä. Sisustuksessa se voi vaikuttaa haastavalta väriltä sen voimansa takia.  Lämmin punertavanoranssi on hyvä tunnelman luoja ja tuo sopivasti valoa.  Oranssin on havaittu lisäävän ruokahalua joten ei ihme että ravintolat käyttävät niitä sisustuksissaan. 
Oranssit kukat reipastuttavat päivän kuin päivän! 

Oranssi pukeutumisessa

Elinvoimainen, hauska, seurallinen. Viestii huumoria ja käytännön luovuutta. Voi viestiä myös muutoksia tunne-elämässä. Työhaastattelussa sopiva jos haluat luovan työn.  Isäntä sanoi oranssi solmio kaulassaan: "Tämä värihän piristää!"


 Värianalyysissa

Kevät: Kirkkaat ja lämpimät: Persikka, koralli
Kesät: Ei löydy kartalta. 
Syksyt: Lämpimät ja murretut: lähes kaikki oranssit
Talvet: Ei löydy kartalta.

Väriterapiassa

Oranssi auttaa vaikeuksien ylitse ja käsittelemään vastoinkäymiset. Se on myös nopea apu kun joku järkyttää mieltäsi tai tulevaisuus pelottaa. Vaaleana sävynä voi auttaa myös uupumukseen. Oranssi auttaa avartumaan ja ohjaa tavoitteissa eteenpäin. Antaa meille vapauden olla oma itsemme! 
Oranssia ajopelon selättämiseen!
Oranssin inho voi kertoa siitä ettet ole tunteidesi kanssa tasapainossa tai joudut ne usein kieltämään.

Oranssi ruoassa

Oranssissa ruoassa on yleensä paljon luonnon omaa piristysruisketta ja immuunijärjestelmää vahvistavaa C-vitamiinia. Sitä tukee myös oranssi beetakaroteeni, jonka on todettu estävän erilaisia ruoansulatusalueen syöpiä. Oranssit kasvikset ovat täynnä kuituja jotka eliminoivat seisahtunutta ruokaa suolistossa ja vähentävät huonoa kolesterolia. Vinkki kesäterassille: 
Hyttysten sanotaan inhoavan oranssia väriä. 

Ps: Juuri sopivasti tätä kirjoittaessani alkoi pörräys ympärilläni joten suoritin ihmiskokeen.
Hyvin näyttää maistuvan oranssista huolimatta.  Ehkä sävy vaan oli just hälle väärä.

2 kommenttia:

Pieni Lintu kirjoitti...

Ihana postaus! <3

Sarita kirjoitti...

Kiitos! Näitä samanmoisia teen kaikista väreistä. :)