keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lukijan kysymys: Mikä kasvi?

Kolmisen viikkoa sitten postasin elämän pienistä aluista. Eräs lukijani kyseli mikä tämä kasvi on:Kasvin nimeä en tiedä/muista mutta sen tiedän että se on rikkakasvi ja edellinen talon omistaja oli näistä kovasti yrittänyt päästä eroon. Joku luuli sitä raparperiksi mutta sitä se ei ole. Punajuuren värinen mötkylä näyttää nyt tältä:


Samassa postauksessa oli myös Äitiltä saamani tuntematon viherkasvi. 


Vaan eipä ole tuntematon enää. Samainen lukijani tiesi sille nimen! 

Pilea peperomioides


Ihanaa kun kukallani on nyt nimi. Kiitos anonyymi lukijani! Hiukan googleteltuani paljastui että sitä sanotaan myös kiinan rahapuuksi tai kiinan lähetystyöntekijän kasviksi johtuen siitä että eräs ruotsalainen lähetystyöntekijä toi sen skandinaaviaan kiinasta 1946. Kolmessa viikossa on ihania kolikko-lehtiä tullut pileaani lisää huimasti. Viihtyy valoisassa tai puoli-valoisassa paikassa mutta ei kestä suoraa auringonpaistetta. Hämärämmässä kuulemma lehdet kasvaa isommiksi. Pohjoispuolen keittiön ikkuna on siis loistopaikka! Siihen voi myös tulla kukkia jotka näyttää hiukan koralleilta. Odotan innolla! 
Täällä ollaan nyt seuraava viikko kädet lapion varressa ja nenä multasäkissä. Kaivuri saapuu maanantaina. Pensaita pitää siirtää kaivurin tieltä ja vanhoja kulkuväyliä putsata laatoista että saadaan ne uusiokäyttöön. Istutusta odottelee vielä kasvikset ja kasvatuslaatikot käsittelyä. 


Hyttysiä ja muita ötököitä alkaa olla jo enemmän. 
Pistämättömiä päiviä toivoen.

Ps: Väriympyrällä-sarjan tämän viikon väri on oranssi. Julkaisen sen kun maltan olla sisällä, ehdin tekstin viimeistellä ja ottaa kuvat. 

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ylempi rikkakasvi on etelänruttojuuri, Petasites hybridus.

Mira kirjoitti...

Tulipa hyvänvärinen tuosta laatikosta :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos et halua koko tontille Ruttojuuren leviävän, niin hoppua kasvin hävitystyöhön!Oho,koppishan se siinä päivää paistattelee!

Anonyymi kirjoitti...

Voi,että on" hauskan hilpeä" kuva-otos!
Tekis mieli sanoa:VALMIINA,PAIKOILLAAN,HEP! Nimittäin, tuolle"Pörriäiselle".