maanantai 14. toukokuuta 2012

Ulkohommia ja sisätossut

Nousin vähän ennen kuin Isäntä lähti töihin 7:45. Olisi ihana kun viimein saisin siitä rytmistä kiinni. Viime aikoina on iho taas ajoittain kiukutellut, varsinkin öisin niin aamut ovat venyneet. Sitten sokerit kiukkuaa = mie kiukkuan ja kierre on valmis. Ensi kuussa on vuosikokeita ja jälkitarkastuksia niin olisi ihana saada kuulla vähän parempia numeroita kuin viimeeksi. Yritän nyt sitten (taas) pitää paremmin kirjaa tuloksista ja reagoida niihin nopeammin. Happomyrkytys on vähän jäänyt kummittelemaan ikävästi taustalle.

Viikonloppuna paisteli ihanasti aurinko. Kävin tutkailemassa pihaa. Sieltä vuoren alta jo ässä-kukkapenkki vähän pilkisti. Eilen vähän haravoinkin. Pitäisi saada jotain tehtyä ennen kuin pahin siitepölykausi alkaa.
Tulossa olisi pihan fiksaamisen lisäksi katto- ja ulkoverhousremonttia. Kaikki punamullan sävyiset puuosat pitäisi uusia ja/tai maalata ja ikkunoita tiivistää. Tiili on kiva hiekanvaalea mutta sauma on vaalea terrakotan punainen, samoin katto. Katosta olen ajatellut mustaa tai tummanharmaata. Vanha sokkeli on ollut vihreä ja se on maalattu kivan lämpimän harmaaksi. Räystäslaudat ovat hurmaavan myrkynvihreät, niistä tulee luultavasti tiileen sopivat valkoiset. Ikkunankierrot voisi näin ollen siis olla myös hiukan lämpimän harmaat mutta aavistuksen tummemmat kuin sokkeli. Pähkäilen vielä. Saa nähdä mihin tähän kesänä aika ja raha riittää. Hauska työtarjouskin tuli pihoihin ja sisustussuunnitteluun liittyen mutta katsotaan nyt miten sen kanssa käy. 


Pakkasen kätköistä löytyi vielä juhlien jäljiltä ystävän tekemiä tryffeleitä. Päivä on niin harmaa, kylmä ja väsyttävä että vedän anopin tekemät tossut jalkaan, keitän päiväkahvit ja käperryn sohvalle nautiskelemaan. 
Sateen ääntä kuunnellen. 
(= lumet sulaa!!!)

4 kommenttia:

Nimuel kirjoitti...

Pihajuttuja täälläkin oksutaudin keskellä suunnitellaan. Tilasin taimia etupihalle. Jos mulla ois rahaa palkata sut, saisit suunnitella mulle ihanan kesäparatiisin sisustukset kun Kimmo rakentaa semmosen ulkopaviljongit missä voi syödä grillattuja juttuja ja viettää muutenkin kesäaikaa. Noi tryffelit sitte kans ehdottomasti sopis sinne!

Jenni kirjoitti...

Hih meillä on jo piha yhtä pikkukasaa lukuunottamatta sula. Kauhea hinku pihatöihin kunhan tässä tervehtyy. Tuntuu olevan muuten vähän kaikilla kattoremppa työnalla tänä kesänä..

Mä yritän kans päästä samaan rytmiin J: kanssa kun mullakin on nyt aamutöitä mutta vaikeaa se on.

Nimuel kirjoitti...

Mitäs töitä nyt aamulla tehdään? Aamut on nukkumista varten! ;D

Sarita kirjoitti...

Nimuel: Voi ei! Toivottavasti ei käy teitä kaikkia läpi.. Saa nähdä jos joudun kokopäivähommiin niiin pakko olis nousta aiemmin kuin 12:30. :D Olis ihana sisustaa teidän pihapaviljonkia. Niistä ei oo yhtään kokemusta. Terassista kans haaveillen!

Jenni: Ei kauaa kun pääset siekin haravan ja kuokan varteen. Mutta rauhassa pitää alussa ottaa ettei riehu liikoja. Toivottavasti siulla menis tää rytmin saaminen helpommin kuin täällä päässä. :)