tiistai 3. huhtikuuta 2012

Power of purple

Hellan ääressä häärätessä huomasin hauskan asian. Kattilassa kiehui punajuuret, vieressä lasissa mustikkatiesmikäsuper-smoothieni, pakuritee.. Kaikkia yhdisti väri. Kaivoin esille vielä luumua ja punasipulia.Yksi linssilude-bataattikin änkesi mukaan kuvaan 

Sinistä ja violettia sisältävät ruoat ovat usein täynnä antosyaniineja, jotka edistävät esimerkiksi silmien terveyttä. Kotimainen mustikka on todellinen antosyaanipommi. Viimeisimpien tutkimusten mukaan mustikoista on apua ikääntymisen oireisiin, kuten hahmotusvaikeuksiin, tasapainohäiriöihin ja muistikatkoksiin. Sinertävien flavonoidien uskotaan myös hidastavan vanhenemista.
Siniset ja purppuran väriset ruoat voivat auttaa alentamaan verenpainetta ja ovat hyödyksi jos mieli oikuttelee. Flunssa-aallon aikana mustaherukka on hyödyllinen runsaan C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi ja sen flavonoidit taasen estävät tulehduksien syntyä.
Aina kun olen kipeä, äiti luettelee puhelimessa mikä auttaa. Mustaviinimarjamehu on yksi niistä. 
Olen tässä kirjoittelemassa värien muistakin vaikutuksista, niin sisustuksessa kuin yleistikin. Mistä väristä haluaisit tietää? 

2 kommenttia:

murmeli kirjoitti...

Kerro jotain ruskeasta :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen joskus jostakin kirjoittanut paperilappuselle väreistä:"Värit ovat energiaa -vaikuttavat elämään."Oranssi-torjuu masennusta.Sininen-tasoittaa sisäistä rauhattomuutta. Keltainen-auttaa keskittymään.Punainen-rohkaisee.Tässäpä muutamia.