torstai 1. maaliskuuta 2012

One lovely blog

Aistein-blogista sain tämän tunnustuksen tälläisin yllättävin sanoin:
"blogin takana tuntuu vaikuttavan vahva nainen"


Voisiko parempaa tunnustusta saada? Kiitos sinulle suunnattoman paljon! Iso sydän. 

Tunnustuksen myötä pitää huomioida seuraavat asiat:
-kiittää (ja linkittää!) tunnuksen antajaa
-kertoa 7 asiaa itsestään 
-laittaa tunnustus 15 blogiin


Tunnustuksia on todella vaikea keksiä. Taidan siis tehdä saman kuin ystäväni taannoin blogissaan. Aihepiiri on kiinnostava, erilaiset persoonallisuudet.  Yllättäen olin myös samaa tyyppiä kuin ystäväni. Olimme kuitenkin poimineet hiukan erilaisia asioita mistä tunnistimme itsemme vaikka niin samanlaisia olemmekin tämän mukaan. 
Tässä linkki hänen kirjoitukseen viitteineen. 
Englanninkielisen persoonallisuustestin löydät täältä.


Muista kuitenkin että kaikki jaottelut ovat suuntaa antavia ja aina tulee virheitä. Persoonallisuus myöskin muuttuu ajan, tapahtumien, kokemuksien ja iän myötä. Sekin vaikuttaa millä mieltään ruokkii ja mihin suuntaan itseään haluaa kehittää. Aina ei myöskään itse ehkä osaa tunnistaa asioita itsessään rehellisesti.


Oma tulokseni oli: INFJ  eli introvertti (lievä) , intuitiivinen, tunteva ja harkitseva.
Tulos on paljolti sama jonka sain työvoimatoimiston järjestämän kartoituskurssin DISC-analyysista. (tekijä Taitoprofiili oy)


Epävirallinen tutkimusotos bloggaajien persoonallisuustyypeistä kertoo että edustamaani INFJ-tyyppiä on siis vain 1-1,5 prosenttia maailman ihmisistä ja lähteiden mukaan se on harvinaisin persoonallisuustyyppi näistä kaikista kuudestatoista. Kyseistä persoonallisuustyyppiä nimitetään myös neuvonantaja ja kirjailija-termillä joissain yhteyksissä. Bloggaajista ja kirjailijoista saattaa siis löytyä enemmän tuon persoonallisuustyypin edustajia kuin ihmisistä keskimäärin.


Tälläinen siis olen parhaimmillani ja nämä asiat tunnistan itsestäni: 


INFJ:n muista ajattelutyyleistä selvimmin erottuvat ominaisuudet ovat intuitiivisuus, ihmisläheisyys, harmonisuus ja selkeät elämänarvot. Taiteellisia ja luovia. He ovat erityisen lahjakkaita ymmärtämään monimutkaisten asioiden välisiä yhteyksiä, erityisesti sellaisia, jotka liittyvät organisaatioiden toimintaan ja ihmisten välisiin suhteisiin. 
INFJt ovat lämpimiä ihmisiä, jotka ovat usein myös syvällisiä ja monimutkaisia. He etsivät voimakkaita ja syvällisiä suhteita toisiin ihmisiin.


INFJ on lämmin ja välittävä ihminen, jota todella kiinnostaa, että hänen läheisensä ja suhteensa voivat hyvin, ja hän käyttää paljon aikaa ja voimia, jotta saisi niistä toimivia ja myönteisiä. Heidän läheisensä arvostavat heitä näiden erityisten ominaisuuksiensa vuoksi. He etsivät pitkiä ihmissuhteita, jotka kestävät koko elämän.

INFJt ovat myönteisiä ja huomaavaisia: he myös tarkkailevat itseään ja ovat valmiita toimintaan. Heistä on palkitsevaa auttaa muita ja saada heidät löytämään mahdollisuutensa, sillä he todella haluavat saada muut voimaan hyvin.

He viestivät persoonallisesti ja ovat kilttejä toimiessaan muiden kanssa. He ovat myös hyviä kuuntelijoita ja heillä on herkkä vaisto ihmisistä. INFJt pystyvät usein havaitsemaan muiden tunteet tai tarkoitusperät ennen kuin nämä muut itsekään ovat tiedostaneet ne. INFJt yllättyvät joskus itsekin kyvystään lukea muiden tunteita. Äärimmäisen empaattisia.

INFJ:llä on usein monimutkainen persoonallisuus ja rikas sisäinen elämä. He salaavat usein tunteensa ja sisäisimmät ajatuksensa, minkä vuoksi heidät voi olla vaikea tuntea. He ovat usein yksityisiä ihmisiä, ehkäpä sen vuoksi että he kykenevät kokemaan muiden tunteet syvästi, minkä takia heitä olisi helppoa satuttaa, vaikka he eivät usein näytäkään muille, kun näin käy. Heillä on suurenmoisen syvä persoonallisuus ja he ymmärtävät monimutkaisia asioita ja ihmisiä.


Vahvuudet

-lämpimiä ja myöntyväisiä luonteeltaan
-omistautuvat luomaan hyviä ihmissuhteita
-herkkiä ja huolestuneita muiden tunteista
-usein hyviä ilmaisemaan itseään, etenkin kirjallisesti
-ottavat velvoitteensa ja sitoumuksensa hyvin vakavasti
-hyvin suuret odotukset itsestään ja muista (vahvuus ja heikkous)
-hyviä kuuntelijoita

Heikkoudet

-taipumus pitää osa itsestä piilossa muilta
-inhoavat konflikteja ja kritiikkiä 


Koska INFJ on idealisti ja uskoo asioihin vahvasti, hän haluaa myös ystävyyssuhteidensa olevan aitoja ja syviä. Hän arvostaa erityisesti ihmisiä jotka näkevät ja arvostavat INFJtä sellaisena kuin hän on ja sen takia, mihin hän uskoo.

INFJ:llä voi olla ystäviä mistä tahansa persoonallisuustyypistä. He ovat usein äärimmäisen intuitiivisia ihmisiä, eivätkä he siksi ole lainkaan kärsivällisiä sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka vaikuttavat heistä epärehellisiltä tai korruptoituneilta. INFJtä ei kiinnosta tippaakaan olla tälläisten ihmisten lähellä.

Läheiset arvostavat INFJ:tä, koska hän on lämmin ja hienotunteinen, katsoo asioita uudenlaisin ja mielenkiintoisin tavoin, osaa inspiroida ja motivoida muita saavuttamaan parhaansa, sekä hänen aitoutensa vuoksi.
Tunnustan. Kyllä, olen monimutkainen. Osittain perusluonteeni, osittain kokemuksieni takia. Ymmärrän yleensä myös monimutkaisia asioita ja ihmisiä mutta useimmat harvoin minua. Sille vaan ei voi mitään. Enää en tunne tarvetta selitellä. Ja vaikka selittäisin ja joku ei tajua, ei välttämättä vika ole minussa. Silloin tilanne saattaa kertoa enemmän hänestä kuin minusta. Me olemme erilaisia eri syistä. 


Eräs viisas mies puhui taannoin näin: 
"Jos tuntuu ettet ymmärrä jotakuta, tutustu paremmin niin saatat alkaa ymmärtää."


Yritin kovasti miettiä ketä nämä asiat kiinnostaisivat. Ihan 15 en keksinyt. 
Tunnustuksen tahdon jakaa näihin blogeihin:

Kiitos hyvää  Juuri vauvan saanut hyvinvointibloggaaja
Ilonpisara Tiukkaa tekstiä terveydestä
Coloria väreistä ja niiden vierestä
Halo- pieni aikuinen Hyvinvointia ja vahvaa tahtoa
Nimuels textures Free backrounds 


Minua myös kiinnostaa mitä te ja lukijat olette. 
Eli jos ehditte, tehkää testi ja kertokaa sitten tulos. 


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yllätys, ISFJ -huolehtija :D

Ai niin, ja tykkään blogin kevät ilmeestä!

-Janet

Sarita kirjoitti...

Moi Janet, the huolehtija! Kiitos! :) Kiva kun teit testin.. Tää on niin mielenkiintoista. Ihanaa kevättä!

Mustikkatyttö kirjoitti...

Onnittelut Sarita-ystäväni tunnustuksesta!

Tuo persoonallisuustesti on toden totta kiintoisa. Nyt olemme tehneet sen jo lähes koko perheelle. Jänskää pohtia näitä juttuja.

Ps. Tuo linkkauksesi oli kiva, ilahduttava ylläri! :)

Sarita kirjoitti...

Kiitos Mustikkatyttö! Mietin että pitäisköhän kysyä ensin lupa linkkaukseen mutta uskalsin nyt kuitenkin ilman. Hyvä että se oli ilahduttava juttu! :)
Yritän kans etsiä sopivaa hetkeä isännän analysointiin.. ;)