lauantai 28. tammikuuta 2012

Sukkahousuidättäjä iski taas

Sain tehtyä verhosuunnitelman ja kiinteiden säilytyskalusteiden kaaviot. Taas pieni nytkähdys projektissa eteenpäin. Eilen jatkoin myös huonekorttien tekoa.
Työpöytäni on niin että näen ulos. Piirtelyn lomassa oli pakko ottaa pari kuvaa, niin ihanalta näytti taas eilen ulkona.
Kun korvista pursuaa mittakaavaa, kalustetta ja kankaita on ihana välillä pitää taukoa ja tehdä jotain ihan muuta. Jatkoin puuhia keittiössä. Sisäinen ituhippini hykerteli taas kun lähdin kurkkaamaan idätyslaatikkooni. "Heiiii, sukkahousuissa tapahtuu jotain!"
Nauroin maha kippurassa. Näky vaan on jotenkin niin koominen.
Tässä huvittavan näköisessa sukkahousumakkarassa on siis amaranttia. Sain kuin sain sen itämään! Tätä pitää huuhdella useammin kuin mung-papua, 3-5 kertaa päivässä.

Amarantti sisältää enemmän rautaa kuin useat viljalajit. Kalsiumia siinä on enemmän kuin maidossa!­ Proteiinia on 15%.  Siitä voi myös tehdä hauskaa pop-amaranttia. Se on vielä kokeilematta. Täällä video aiheesta. 


Tälläistä satoa oli tänä aamuna laatikossa (sukkahousuissa) : Hämärät keittiöpuuhat jatkui. Tälläisillä aineksilla:

KURPITSANSIEMENTAHNA

kurpitsansiemeniä
 oliiviöljyä
ruususuolaa


Liota kurpitsansiemeniä yön yli.
Jauha blenderissä. Lisää suola.
Lisää öljyä norona niin kauan että koostumus on sopiva.
Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa.
Säilyy noin viikon. 
Pakuriteen kanssa mainio iltapala. Oikealle voille tästä ei ole ihan vastusta mutta mukavaa vaihtelua ja hyvä pehmeiden rasvojen lähde. Kurpitsansiemenessä on myös runsaasti sinkkiä, magnesiumia, mangaania ja rautaa. Siemenet tulisi aina liottaa ennen käyttöä. Se aktivoi niiden entsyymitoiminnan ja haitalliset aineet poistuvat. (mm. entsyyminestäjä fytiinihappo) Elimistö pystyy näin paremmin käyttämään hyväkseen vapautuneet vitamiinit ja mineraalit. 

Vitaminoitua viikonloppua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi,miten "satusilmäni"löytävätkään taas kuvistasi katseltavaa, Sarita!Piitäisikö kurpitsan ja auringonkukan siemenetkin liottaa jahuuhdella ennen syömistä? Pureskelen niitä nimittäin sellaisenaan "pivollisen" päivittäin. Valoisan talvipäivän terveisin!

HaLo kirjoitti...

Tuo sun työhuone, voi rakkaus! Toivottavasti mullakin on ens kodissa oma duunihuone ^^

Sarita kirjoitti...

Anonyymi: Juu, kannattaisi jotta elimistö saisi paremmin ravinteita mutta kyllä miekin käytän joskus ihan noin vaan.
Halo: Hih, toivotaan. Se on kyllä ihan huippujuttu! Mitäs sie sanot tuohon anonyymin kysymykseen? :)