lauantai 3. syyskuuta 2011

Kuka ei kuulu joukkoon?

Tänään päätin pitää taukoa koulutehtävien piirtämisestä ja mennä pitkästä aikaa pihalle kuopsuttamaan rehottavia kukkapenkkejä ja puskia. Olipa ihana olla monta tuntia raikkaassa syysilmassa omissa ajatuksissa. Joskus vaan ne ajatukset ei nukkumattoman yön jälkeen ole aina mitä parhaimpia.
Etupihalta löytyi jotain joka kuvasi sen hetkistä fiilistä hyvin...

Tässä pihassa ei ole ollut kolmena viime kesänä ainuttakaan orvokkia! Ja nyt kuivan nurmikon keskeltä, pukkasi yksi pienen pieni orpo violetti orvokki. Syyskuussa lapissa!
Orpokki. Vähän yksinäinen reppana joka ei oikein tunne aina kuuluvansa joukkoon...

Vähän alkaa jo syksyn värejä näkyä kasveissa. Muutama ihanuus jäi kuvaamatta kun akku loppui mutta ehkäpä huomenna kuvailen lisää...
Ekaa kertaa on nyt käyty omassa suihkussa! Kylppäristä lisää myöhemmin.


Paremmalla mielellä huomiseen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iltamyöhää Sarita!Oi, miten ihana pieni orvokki! Meidän pihallakin kasvoi melkein samanvärinen yksinäinen pieni orvokki,elokuussa.Kauppareissulla ollessani oli poikani innostonut nurmikon leikkuuseen ja niin katosi kukkanen. Samoin kävi sinisille,ja ainoalle valkoiselle kissankelloille jotka ensimmäistä kesäänsä kukkivat pihapolun reunustalla.Minulla on myös usein samankaltasia kokemuksia ...kun minulla ei ole siskoja joiden kanssa voisi jutella vapaasti kaikista asioista. Minullakin huonsti nukuttuja öitä on taas ollut kipuilujen ja astmasta johtuvien vaivojen vuoksi.Pihan askareet ja kauniskesä ja syyspäivät olleet ilon antajia.Kuulaita ruskansävyttämiä päiviä Sarita sinne Pikkutaihvaan ranthaan!

Sarita kirjoitti...

Iltaa! Otin selvää niin ilmeisesti se on keto-orvokki, Viola tricolor. Se kuulemma kukkii yleisesti etelässä. Mistä lie orpo tullut, ehkä karjalanevakko kuin äitini. Jaksamista sinullekin kipuilujen ja astman kanssa! Asutkohan lähellä? :)