tiistai 6. syyskuuta 2011

Betonivadelmat

Tämä tarina on tosi.
Olipa kerran emäntä joka haaveilee vattupuskista mailleen.

Eräänä kauniina kesäpäivänä talon lattiaa valetaan.


Betonia jää yli. Isäntä muistelee että emäntähän oli puhunut että autotallin taakse voisi tehdä puille paikan. Joten sinne siis ylijäämäbetoni ja hienosti vielä tiiliä kaveriksi. Siinä sitten apulaisen kanssa aikansa askarreltuaan joku huikkaa vierestä:

"siellähän kasvaa vadelmaa" 

Pitkä hiljaisuus.

Menee muutama viikko. Emäntä käyskentelee tiluksillaan. Huomaa epämääräisen kasan jossanimeltä mainitsemattoman sukulaisen käden jälki ja kissan kokoiset nimikirjaimet painettuna betoniin. Ja mitä sieltä kasan keskeltä töröttää?! Vadelmantaimia!!!

Enää ei ollut hiljaista.

 

Nämä kuvat on tältä päivältä. Vadelmat on kasvaneet hurjasti viime kesästä. Näköjään selvisivät betonistakin.  Nyt kun puuvarastomme on tulossa ilmeisesti toiseen paikkaan ja vatut näyttävät viihtyvän tässä niin sain idean.Vadelmien seassa voisin kokeilla vaikka salaatin ja kesäkurpitsan kasvatusta.

Ainakaan ei rikkaruohot häiritse kun on kunnon betonit alla. :D

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Sarita! Vaarain,-on ihanan makea marja, mutta leviää juuriversoillaan nopeasti juuri sinne johonka sen ei pitäisi levitä. Sinuna kaivaisin ne heti ylös ja jos ne ovat Villivaaraimia . niin ei kyllä kannata uudelleen istuttaa edes taka tontin perälle. Niihin tulee nimittäin usemmiten matoja, kuin jalostettuihin lajikkeisiin. Mieki olen takavuosina kompostin päällä kasvattanu kesäkurpitsoita ja sain hyvin satoa.Pihatouhut, ne aina virkistävät .

Sarita kirjoitti...

Hei vaan melkein naapuri! :) Mistäs mie sitte tiiän että onko se villi vai ei? Tänään paistoi mukavasti vielä vähän aikaa aurinko.

Sara kirjoitti...

Pidä vaan vadelmat! Meillä on pihalla istutettuja ja vaikka myrkytän ne aina, niin niissä on oikeastaan enemmän matoja kuin villivadelmissa, joita käyn poimimassa lähipelloilta!! :)

Mira kirjoitti...

Onhan ne metässäki villivadelmia... Mutta jos meinaat istuttaa vadelmia niin silloin pitää ottaa villivadelmat pois, koska ne levittää tauteja istutettuihin..

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan taas! Kohta sataa ehkä, on nimittäin sen näkönen kuuropilvi. Niin, kirjotin Sinulle kommentissani vaaraimien leviämis nopeudesta ja muustakin, siihen liittyvistä asioista. Lisäisin tuon Saran kommentin luettuani , että kannattaa hävittää jalostetut vaaraimet , jos niissä alkaa olla vuosittain matoja kuin, että joka vuosi myrkyttää. Ovat jo ehkä menettäneet "vastustuskykynsä".Ja myrkky on aina myrkkyä. Jalostetussa vaaraim essa on isot marjat, tai oikeammin hedelm.ja lehdet.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaiskohan moukaroida kuitenki tuo betoni pläjäys pois,ennen ensi kesän suunnitelman toteutusta? Ihana AURINKO melkein näkösällä!

Anonyymi kirjoitti...

Vieläki villivaaraimista.Niitä kasusi maakasoissa , joita ajethiinparikymmentä vuotta sitte tien laithaan, teän tontista etheenpäin. Saattaa olla ,että linnut tuohneet sieltä siemeniä teänki pihale.

Sarita kirjoitti...

Onpas täällä käynyt monta vadelma-asiantuntijaa..

Milläs te myrkytätte vadelmianne?
Mie en haluaisi myrkyttää ketään tai mitään.

Onko villivadelma sitten huono juttu? Ehkä ensi kevät näyttää mitä niille ja betonimöykylle tapahtuu. :)