perjantai 27. toukokuuta 2011

Breakfast in Lybeck

Ennen sitä aamiaista tosin käytiin vähän kaupoilla..
19 päivän kilpien sijaan saimmekin vain 5 päivän kilvet joten reissu lyhenisi suunnittellusta kahdella päivällä. Tuli siis kiire Lyypekkiin.

Lyypekissä oli tiedossa odotettu pieni idyllinen hotelli joen rannalla vanhassa kaupungissa. Parasta kaikessa että huoneessa olisi oma keittiö jossa voisin tehdä itse ruokaa.. No, aina ei mee kaikki niinku elokuvissa. Huone olikin varattu vasta seuraavalle päivälle. Kello 22 illalla ja suurin osa hotelleista mennyt jo kiinni. Löysimme sitten tunnin tuskaisen etsinnän jälkeen pienen hotellin aika läheltä. Omistaja ei osannut englantia ja varsin huvittavaan tapaan vain huusi kovempaa kun emme ymmärtäneet. Ja kun kello oli jo niin paljon ja luultavasti tiesi lähes kaikkien hotellien olevan täynnä, otti meiltä ainakin 20€ enemmän hintaa huoneesta. Tuittupäisyys alkoi hieman nostaa itseään pintaan... Haaveeni lämpimästä ruoasta, kävelystä Lyypekin romanttisella rantakadulla ja siitä "pitkästä" josta Samuli Edelmannkin laulaa, vaihtui ärsyyntyneenä kylmien eväiden syöntiin sängyn reunalla, nopeaan suihkuun ja huonoon tyynyyn. Voitti se kuitenkin yön kylmässä autossa nukkuen.

Aamulla heräsimme sateeseen. Näkymä huoneesta näytti tältä.


Huonosti nukkunut tuittupää tahtoi nyt aamiaista. Onneksi löysimme ihanan kahvilan josta sai isoimpia juustosämpylöitä ja kahvikupillisia mitä olen ehkä koskaan elämässäni nauttinut! Tuittupää hymyili taas..
Vähän väsynyt mutta onnellinen

Tihkusateessa päästiin sitten sille kaivatulle romanttiselle kävelyllekin. Melkein korttelin ympäri.Rantakatu jossa piti olla yötä

Lyypekistä matka jatkui laivalla Tanskaan. 
Luvassa sisustusihanuuksia.

Ei kommentteja: