perjantai 15. huhtikuuta 2011

Etupihan suunnitelmia

Pihamme on aika karsea.. Villiintynyt ja epäsiisti. Sulaisipa jo kaikki lumet että pääsisi sieltä siivoomaan syksyllä jääneet remonttiroskat ja muut hirvitykset. Kukkapenkkejä ja puskia on siellä täällä ja ovat niin jo ränsistyneet että meinaan aika kovalla kädellä niitä karsia. Terassi rakennetaan jos sauna- ja kylppärirempan ohessa keretään. Vanha puukatos, homeinen leikkimökki ja hiekkalaatikko saa lähteä. 

Tässä kuvia viime keväältä toukokuun puolesta välistä kun taloon muutimme ensin vuokralle.
 En ole vielä mikään hurja viherpeukalo mutta tältä näyttäis suunnitelma:Piha rajataan selkeämmäksi soralla ja puuterassilla johon tulee pieni upotettu liljapenkki pystyritilällä jonka saa valloittaa humala tai joku muu kiva köynnös. Näin pukeutumishuoneeseen ja makuuhuoneeseen saadaan hiukan näkösuojaa sivulle. Tiili on vaalea ja sauma vaalea terrakotan ruskea. Katosta tulee musta, puuosat maalataan tummanharmaiksi. Sokkeli on jo osittain vaaleanharmaa, sitä fiksataan. Postilaatikon viereen pieni ja siisti katos roskikselle.

Löysin vielä viime kesältä kuvia humalasta ja liljoista joita tulis tohon etupihan pikkupenkkiin.

Kesää odotellessa!

6 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Ai sie teet pihasuunnitelmiakin :)
Kivan selkeältä näyttää tuo suunnitelma!!
Meillä ois kans tulossa kattoremonttia, ulkovuoriremonttia ja pihan suhteen ois jotain tehtävä.. Mutta siihen tarvii kaivuria, ei taia omat käsivoimat riittää :D

santra kirjoitti...

Roskakatos meidänkin pitäisi tehdä, isännälle tuppaa vaan tuleman kaikkee ylimäärästä hommaa et pitäisköhän munkin kokeilla tota nikkarointia? Vai oisko mulla sitte naula keskellä kämmentä, eikä vaan peukalo? :D

Sarita kirjoitti...

Omasta on hyvä aloittaa.. :) Meilläkin tarttee vähä kaivuria käyttää ainakin tossa etupihassa. Saa nähä sit miten muuten myllätään. Pikku-kasvimaakin olis ihana mutta en tiedä ehtisinkö sitä vielä tänä kesänä hoitaa ja laittaa. Et tänä keväänä nyt vaan tommonen siistiminen ja katellaan sit seuraavina vuosina jos jaksaa alkaa enemmän laittaa. Onhan tossakin jo aika homma. Puhumattakaan takapihasta.

-SP- kirjoitti...

Kauniilta näyttää suunnitelmat! :)

aistija kirjoitti...

Hienoa Sarita -sisustussuunnittelijaksi opiskelet - ymmärsinkö oikein - olet näkemäni perusteella varmasti oikealla alalla. Pihasuunnittelukin on varmasti kiinnostavaa! Paljon on tapahtunut mutamassa vuodessa :)opiskeluja jatkoin minäkin.

Kauniita kevätpäiviä täältä Lohjalta toivottelen*

Sarita kirjoitti...

Ihan oikein olet ymmärtänyt... Piti Lappiin asti muuttaa että pääsee vantaalle kouluun. :D Pihajuttuja ei ole vielä koulussa ollut mutta omaa pitäis nyt ainakin suunnitella.
Lumet sulaa täälläkin nyt nopsaa ja kevät tulee kohisten. Ihanaa kesän odotusta sinnekin!