torstai 27. tammikuuta 2011

Valio, vapise!

Tykkäsin katsoa telkkarista 4 tähden illallinen- sarjaa. Siinä Meri-tuuli Lindström teki vierailleen itse ihanaa jäätelöä. Tuli siinä mieleeni että olisi niin mahtava kun voisi tehdä jätskinsä tuoreista aineksista ja ilman turhia lisäaineita sekä täytteeksi tungettuja tärkkelyksiä. Itse tehty jäätelö tuli puheeksi myös kälyseni kanssa. Asiaa kuulemma niiiiin paljon hehkutin että hääpäivälahjapaketista paljastui jäätelökone!

Vaniljajätskii, lakujätskiii, rommirusinajätskii, minttujätskii, mangojätskiii.... Siinä ajatuksia viimeisiltä parilta päivältä.

Isäntäkin innostui! Päätimme aloittaa minttujätskistä koska jääkaapissa oli suklaan teon jäljiltä vielä minttuaromia jäljellä. Ohje on koneen mukana tullut perusjäätelön ohje jota hiukan muokattiin. Ohjeessa oli neste puolet maitoa ja puolet kermaa. Me tehtiin ihan kokonaan kermasta ja lirauksesta vettä. Sokerin määrää vähensin koska laitettiin sitten lisämauksi pätkisrouhetta.

Näin se menee:

3 keltuaista   
2 tk vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
4dl kuohukermaa
1/2 dl vettä
liraus minttuaromia
n.50g pieneksi pilkottua pätkistä

Vatkaa vaahdoksi keltuaiset, sokerit. Lisää pikkuhiljaa puolet kermasta + vesi koko ajan vatkaten. Tässä vaiheessa voit laittaa myös mahdolliset mausteet sekaan, esim kanelia.
Vatkaa loput kermat kovaksi vaahdoksi ja lisää minttuaromi. Sekoita.
Kytke jäätelökone päälle ja kaada seos jäähdytyskulhoon. Malta odottaa vajaa tunti. Puolessa välissä kellon tuijottelua lisää vielä pätkismuruset.Tästä tuli taivaallista! Välillä piti vähän konetta autella kun koko köntti vaan pyöri eikä sekoittunut. Annoksia tuli ehkä noin 4. Osan söimme heti ja osan pakastimme kälyä varten. Oli ehkä jopa vähän parempaa kun oli saanut enemmän jäätyä pakastimessa. Jospa viikonloppuna viskais rusinoita rommiin muhimaan ja kokeilis seuraavaksi niistä. Isäntä haaveilee sulattavansa käckkejä (nykyisin Kick) ja lykkäävänsä ne jäätelön sekaan. EI huono! Turkinpippurijätskiä, kuningatarjätskiä, suklaajätskiä...(pitkä ajatustauko ja huokaus)

Tä? Ni? Niiiiiiiiiiiiiiii.... Kunhan tästä vauhtiin päästään niin alan livautella sekaan myös käytössä olevia "superruokia", tocoa, macaa, nibsejä.. Miltähän maistuisi gojijätski? Mitä jäätelöä sie tekisit?

Ps: Seuraavan kerran kun juhlapäiviä tulossa niin hehkutan blenderistä (turkoosi Kitchen Aid olis unelma mutta ei saa suomesta) jolla surautella aamuisin smoothieita ja sauvasekoittimesta missä on semmonen säiliö jossa voi pöräytellä kasviksia pieneksi.. ;)

4 kommenttia:

santra kirjoitti...

Voi namnam. Pittää ihan huulia nuoleskella ku kuulosti niiiiin hjyvältä. ;)

Tyttö kylmän maan kirjoitti...

Kuohuviinityrnijätskiä (sorbettia) ei kannata kokeilla, se ei ollu hyvää :) Sitruuna-lakujätski kuulostaa ihanalta ja se on kokeilulistalla, kunhan joskus jaksaa..

Aaltoilee kirjoitti...

Suorastaan rikollista laittaa tällaisia juttuja :D no tuun parin viikon päästä maistamaan :P rommirusinaa kiitos!!!
(teillähän on jo meidän mainoskylttikin keittiössä, joko nyt aloitetaan :))

Sarita kirjoitti...

Hahaaa! Pitääpäs sitte alkaa liottelee hurjasti rusinoita. :P Vähän aikaa piti miettiä tota kylttihommaa että mitä ihmettä meinaat mutta nythän mie hokasin... Joo, katotaan selviänkö koulusta hengissä!