tiistai 25. tammikuuta 2011

Kokonaisuus täydentyy

Keittiöstä ja ruokailuhuoneesta puuttui vielä haluamani verho, saarekkeen tuolit ja ruokapöydän päältä lamppu. Kävikin sitten niin onnekkaasti että löysin erään nettikaupan valikoimista sen kankaan jonka bongasin Ruotsissa ja jäin siitä haaveilemaan. Ystäväni on ompelija ja vasta laittanut oman puljun pystyyn joten käännyin hänen puoleensa. Tilattiin laskosverhot keittiöön ja pukeutumishuoneeseen. Nämä huoneet ovat tielle päin joten suojaa ja pimennystä tarvitaan erityisesti näissä huoneissa. Sälekaihtimet oli toinen vaihtoehto mutta päädyttiin tähän koska vanhojen ikkunoiden kohtalo vielä kysymysmerkki. Nyt vain maalasimme ne ja katsomme talven yli. Kaikkien makuuhuoneiden ikkunat ovat saman kokoisia joten näitä voi nyt sitten kierrättää muihinkin ikkunoihin jos haluaa vaihtelua. Keittiön laskosverho Sohvatyyny samasta kankaasta
Ikkunalista loppui kesken ja maalaukset viimeistelemättä joten vielä vähän ruman näköinen tuo vaikutelma. Muutenkin vielä fiksailua vaille makuuhuone. Sänkykin saapui!
Seinän ja kiekuroiden Taikamaalin sävy Luna Lyhdyt, Isku

Toinen saatiin ystäviltä lahjaksi. Haaveilen vielä kolmannesta.
Maalasin näihinkin hiukan turkoosia "patinaa"


Ruokapöydän päälle olin suunnitellut sitä simpukkalamppua. Vanhempani olivat siskoni luona Kyproksella ja miettivät meille hääpäivälahjaa. Siskoni oli vihjannut eräässä kaupassa missä myydään simpukkalamppuja että pitäisin sellaisesta. Viime vuoden syksynä niitä siellä ihastelin moneen kertaan mutta en raaskinut sitä ostaa, ja kauhea homma olisi ollut se raahata lentokoneessa. Eikä silloin ollut vielä mitään paikkaa sille kun asuimme vielä anoppilan yläkerrassa. Skypellä sitten sieltä tuli kyselyä että minkä kokoista ja väristä saisi olla? Iso ja valkoinen tietenkin! Hiukan ensin epäilin että onko se nyt hyvä kun se on erimuotoinen kuin lamppu jota olin ajatellut, leveä ja matala ja tämä olisi nyt korkea ja kapea. Epäilyni osuivat täysin vääriksi, se on täydellinen! Sopii liesituulettimen muotokielen kanssa ja matala tila näyttää hiukan korkeammalta. Rakkaat vanhempani sen lentokoneessa ja autolla raahasivat Lappiin asti kun tulivat juhlistamaan meidän 10-vuotis hääpäivää. Kiitos vielä iskä ja äiti, olette niin ihania!
Sitten ne tuolit saarekkeen ääreen. Olin ne jo hiukan haudannut tarvelistastani myöhemmäksi. Yhdet kivat mustat oli Ikeassa mutta en niitä raaskinut ostaa. No sitten kun juhlat koittivat, eräs parhaista ystävistäni saapui paikalle yhden tuollaisen tuolin kanssa lahjanaruun käärittynä! Olimme olleet yhdessä Ikeassa muutamaa päivää aiemmin ja sieltä napannut tuolin mukaansa niin ettei oltu huomattu. Tuoli siis matkusti omalla kyydillämme.

Vähän ajan päästä samaisen ystäväni perhe, isä, äiti ja siskot tulivat paikalle toinen lahjanaruun kääritty tuoli mukanaan! Sekin oli tullut omalla kyydillämme. Repesin ihan totaalisesti. Miten ihania ystäviä meillä onkaan! Kysyin luvan saanko maalata tuolit turkooseiksi mutta ainakin vielä annan niiden olla mustat koska keittiössä ei ole oikein mitään mustaa, joten kun olohuoneen mahdollisesti mustanruskeat tv-tasot ja ehkä musta sohvapöytä saadaan vielä hankittua niin niille on yhtenäistävät kaverit. Katsotaan sitten vähän  myöhemmin.

Vielä puuttuu keittiön ikkunan vierestä suunnittelemani kapeat "muki-tikkaat". Ne tässä askarrellaan kun haetaan lisää listoja. Tikapuista tulee valkoiset ja niihin saan roikkumaan kaikki eri väriset Teema-mukit, keittiöpyyhkeen, patalaput ja muita härpäkkeitä mille ei nyt ole kunnollista paikkaa esillä. Värit samoja kuin laskosverhon kankaassa. Yksi ihanuus matkusti Kyprokselta asti: Petroolin värinen Teema-muki.


Väriä ei jostain ihmeen kumman syystä saa Suomesta vaan on tehtailtu vain vientiin. Väri on ihana! Iittalan sivuilta pongasin myös Teeman kevään uutuusvärin Terra. Toivoin tietysti korallia tai oranssia mutta tämä on sopiva murrettu kompromissi. Värit joita haluaisin vielä kokoelmaan on valkoinen, tummanruskea, hiekka (lopetettu, joten pitää vähän metsästää) metsänvihreä, terra ja ehkä punainen. Turkooseja, keltaisia, oliivi ja petrooli siis jo on. 

Kauhean, hirveän ja mahtavan paljon saatu ihania lahjoja. ISO kiitos vielä kaikille meitä muistaneille. Viimeisin lahja JÄÄTELÖKONE saatiin toissapäivänä ja tuolla se pyörittää nyt ekaa satsia. Siitä myöhemmin lisää!

5 kommenttia:

santra kirjoitti...

Upeat noi kynttilälyhdyt ja ihana kangas keittiön laskosverhossa. Hienolta näyttää muutenkin. :D

Aaltoilee kirjoitti...

Sä oot menossa sittenki väärään kouluun. Pitäis mennä suoraa vaan hakee yrittäjyyteen koulutusta ja aloittaa vaan :) terv. kateellinen :P

Sarita kirjoitti...

Santra: Kiitos! Milloinkas tuutte käymään? :)
Aallotar: Kiitos ihanista sanoista! :)

Maija kirjoitti...

Satunnainen kävijä kyseleepi minkähänlaisilla hakusanoilla tuota verhossa ja tyynyssä käyttämääsi kangasta voisi löytää netistä/Suomesta? Olen nimittäin hakenut samantyyppistä verhoratkaisua myöskin keittiöön :), mutta aika harva kangas sitten kuitenkaan on iskenyt. Tämä sinun löytämä kangas on kaunis, ehkä vähän vielä valkovoittoisempaa tai vähän vielä hillitympää kuviointia haen, mutta jos raaskit tästä vinkata vaikka valmistajaa, niin saattaisin päästä alkuun :D.

Sarita kirjoitti...

Hei Maija! Kiva kun satunnaisesti piipahdit. :) Kankaan nimi on Bolero ja tilasin sen Modernican verkkokaupasta. Aiemmin bongasin sen Ruotsista EM:n Härliga Hemsta.

http://www.kangaskauppa-modernica.com/index.php
Modernicassa on kiva valikoima kankaita, toivottavasti löydät etsimäsi.