torstai 18. marraskuuta 2010

Vettä, vihdoin vettä!Olemme olleet raksalla ilman vettä puoli vuotta. Välillä on tullut pannunhuoneen putkesta kylmää vettä mutta lämmintä ei koko aikana. Jos jotain on halunnut pestä niin lämmin vesi on pitänyt tuoda mukana jossain astiassa tai pullossa. Mutta NYT, nyt on juokseva vesi talossa! Olipa nautinto huuhdella juoksevan veden alla luutua ja pyyhkiä juuri asennettua keittiön tasoa.

Allas on Otsosonin mahtavan iso, selkeän suoralinjainen Texas-allas ja hana ihanan jyhkeä mutta pyöreälinjainen Hansgrohen Talis S. Muotokieli on samaa kuin liesituulettimessa jota ei vielä ole asennettu. Keittiön alakaapit ja tasot on jo paikoillaan, saarekekin jo sommiteltuna omalla paikallaan. Vielä yläkaapit, etulevyt, sokkelit ja viimeistelyä niin keittiö on valmis.

Tämä on kolmas keittiö jonka itse asennamme ja täytyy sanoa että Domuksella on insinööri kerrankin osannu asiansa. Rungot oli valmiiksi kasattu ja kaikki pikkuosat mitkä piti itse kiinnittää olivat todella helppoja laittaa.

Keittiön koralli ikkunaseinä oli kinkkinen. Ensimmäinen maali oli aivan neonpunainen. Siihen sitten lähdin sekoittamaan olemassa olevaa hiekan sävyistä maalia jotta sävy hiukan vaalenisi, lämpenisi ja murtuisi. En olisi ikinä kuvitellut sanovani jostain väristä että se on liian kirkas! Mutta neonvärit on kyllä miullekin liikaa. Hiekalla taitettu sävy olikin sitten jo vähän parempi mutta vieläkään se ei tuntunut ihan oikealta. Kävin hakemassa maalikaupasta pikkupurkkiin keltaista väripastaa, sekoitin sitä maaliin vähän kerrallaan ja kokeilin välillä seinään. Lisäsin myös vielä vähän vaalennukseksi hiekkaa. Voila! Jäljittelemätön korallinsävy oli valmis. Tietysti se on aivan eri päivänvalossa kuin illalla halogeenin valossa mutta luulen että se on nyt oikea. Harmi etten ottanut kaikista sävyistä päivänvalossa kuvia niin näkisi eron. Tässä kuva seinästä ennen keittiön asennusta.
Lisää kuvia keittiöstä laitan kun saadaan se vähän valmiimmaksi. Tarkkasilmäisimmät huomaavat varmaan kuvassa idyllisen ulkovessamme. Mutta kohta on sisälläkin vessa! Nyt kun ulkona alkaa olla -20 astetta niin ihan mukavaa kun ei tarvitse enää ajella kilometrin päähän tai kyykkiä leikkimökin takana..

2 kommenttia:

Aaltoilee kirjoitti...

kuulosti niin tutulle tää maalinsekoitus homma :D kiva aina kuulla missä vaiheessa teillä ollaan. Mulla koulun takia blogi jäähyllä...

TiinaR kirjoitti...

Just tuohon huiviin ei ole ohjetta kun se mallineule on siitä kirjasta, mutta kyllähän tuollaisia ohjeita varmaan löytyy. Kannattaa kokeilla ravelrystä jos se on tuttu :)