tiistai 26. lokakuuta 2010

Projekti: kahvihuoneen muutos

Työvoimatoimiston kartoituskurssiin kuului 10 pv työharjoittelu. Kumikorjaamolla olivat joku aika sitten puhuneet että nykyinen kahvihuone kaipaisi muutosta viihtyisäksi tilaksi jossa myös asiakkaat voisivat odotellessa juoda kahvia ja työmiehet pitää edelleen taukojaan. Kiireaikakin alkamassa joten muutos olisi hyvä tehdä. Pääsin siis tähän hommaan sopivasti työharjoittelua suorittamaan. Tässä lähtötilanne:

Inspiraatiota väritykseen hain rengasmainoksista ja firmojen logoista.


Muutamia julisteita selkeissä kehyksissä ja tämä rengas-kello saisi jäädä.
Erityisiä ongelmakohtia:

-Säilytys. Työmiesten eväät, tunti- ja muistilaput, kahvinkeittoon tarvittavat välineet, mainosmateriaalit ja muut  avohyllyissä tai pöydällä sikin sokin.
-Mikrolle ei paikkaa.
-Iso sähkökeskus ja sen kotelo  
-Ilmassa koko ajan pöllyävä pieni musta rengaspöly joka vaikea puhdistaa.

Ensimmäinen viikko meni kahvihuoneessa istuen, sen toiminnallisuuteen tutustuen, mittaillen, suunnitellen ja piirtäen. Tälläisiä ideoita sain.

Väritys: elvyttävän vihreää, kumisen mustaa ja teknistä alumiinivanteen hopeaa/harmaata.
Korkeassa kaapissa kaikille työmiehille oma pikkukaappi eväiden ja muiden tavaroiden säilytykseen.  Samaa sarjaa kaappi kahvinkeitto- ja muille tavaroille jonka päälle mahtuu just mikro ja kahvinkeitin. Käytännöllisyyttä lisää se että ne ei tule lattialle vaan kiinnitetään seinään. Näin lattian puhdistaminen helpottuu.

Ja koska muistettavaa on paljon, maalaan oven ja oviseinän liitutaulumaalilla.
Vanhan ison nahkasohvan korvaa samanlainen mutta pienempi. Halusin jonkunlaisen sohvan säilyttää koska työmiestenkin on mukavampi istua pehmeällä tai vaikka heittää hiukan pitkäkseen kahvitauoilla ja rauhallisimpina aikoina.


Koska sähkökaappia ei voi mitenkään peittää tai piilottaa sitä täytyy korostaa. Maalaan siis koko kotelon ja ikkunankarmit hopealla. Sopii hyvin paikan tekniseen tunnelmaan. Kevyen 4 hengen ruokaryhmän päälle askartelen renkaasta kattovalaisimen.
Lehtitelineeseen voi laittaa mainosmateriaalia seka mies- että naisasiakkaille sopivaa luettavaa.
Kävin paikalliset huonekaluliikkeet läpi ja netistä selailin sopivia vaihtoehtoja. Laskin myös maalimenekit ja kustannusarviot eri vaihtoehdoilla. Paikallisesta värisilmäliikkeestä kysyin hinnat maaleille. Budjetiksi sain ympäripyöreän "muutaman satasen" joka osoittautui olevan jotain 200-700 välillä. Näillä maaleilla ja kalusteilla hinnaksi sain hieman vaille 500€. 


Toisella viikolla oli jo käynyt kuitenkin selväksi että tätä ei pystytä pahimpaan kiireaikaan toteuttamaan kun kukaan ei ehdi kanssani tyhjentää huonetta ja asiakkaita on koko ajan piha täynnä. Aloin siis pikkuhiljaa tyhjentää huonetta niiltä osin kuin pystyin ja pyyhin pahimpia kohtia jo niiin että maali tarttuisi. Muina aikoina sitten kuskasin ruokaa, kävin pankissa, keitin kahvia ja seurustelin asiakkaiden kanssa. Toteutus jää siis nyt hetken päähän odottamaan että pysyvä lumi tulee, kaikki ovat vaihtaneet renkaansa ja pahin kiire loppuu.

4 kommenttia:

santra kirjoitti...

Kiva suunnitelma. Odotetaan kuvia toteutuksesta.

Siellä missä ananas ei kasva kirjoitti...

Näyttääpäs siistiltä sun suunnitelmat! Tulee varmaan kiva!

Sarita kirjoitti...

Kiitos.. toivotaan että toteutus on yhtä siisti. :D

Jaana Rossi/Taitoprofiilit Oy kirjoitti...

Erittäin raikas ja samalla kohteen imagoa nostattava. Varmasti toimiva suunnitelma. Haastava kohde sillä tilat ovat työntekijöiden ja asiakkaiden käytössä