torstai 15. heinäkuuta 2010

Verta, hikeä ja kyyneliä, osa 1

Ensimmäinen kuukausi remonttia sujui ihan näppärästi ilman sen kummempia isompia ylläreitä. Suunnitelmat pitäneet kutinsa lukuunottamatta pieniä muutoksia lämmitysmuodon ja ilmastoinnin suhteen.

-Purku sisältä kokonaan
-2 lavallista roinaa ja vielä yhden saisi pihalla olevasta tavarasta
-höyrysulkumuovit joka paikassa
-kattojuoksut melkein joka paikassa
-osa ikkunoista hiottu (minun seuraava projektini)
- yksi musta silmä ja myöhemmin kylppärin katon muhjut tuli niskaan
-about 100 sääsken pistoa
-keittiö, kodinkoneet, putkiosat, kalusteet, sähkötarvikkeet, lattiamateriaali, uusi pannu tilattu
-(vain) yksi itkupotkuraivariärsytyskohtaus

Atoopikkona tiesin että pölyisissä vaiheissa minun EI pitäisi olla paikalla mutta arvatkaapa oliko hankalaa. Iho otti itteensä kiireisen viikon, sääskien pistojen ja tuon pölyn takia. Sokerit pilvissä ja ärsytys suunnaton. (tiesin että itkupotkuraivareita tulee olemaan ja jos jatkuu tämä linja että vain kerran kuussa niin hyvä.) Pakko oli kuitenkin edes käydä raksalla ja edes vähän tehdä jotain kunnes minut käännytettiin "kotiin lepäämään" ja arvatkaapa ärsyttikö vielä enemmän. No järki sanoi samaa jossain kaukana huudellen mutta kun.. oma koti on oma koti.

Kävin sitten silittelemässä tulevaa lattiamateriaalia, jääkaappia ja keskuspölynimuria ja sanoin itselleni "rauhoitu tuittupää, kaikki aikanaan, kohta on oma koti". Muutaman päivän vaan rauhassa lepäsin ihan luvan kanssa ja pelasin jotain aivot narikkaan taiteilija-peliä. Eilen sitten päätin että pakko päästä ulos ja kävelin raksalle. Iloinen yllätys: pääsin tekemään jotain, ei pölyistä ja hyvin tarpeellista! Isäntä siellä laittoi lattialämmitysputkien asennuslevyjä lattiaan. Aina kun hän porasi maahan reiän ja piti levyä paikallaan niin minä hakkasin vasaralla pitkän naulan/ruuvin sitä pitämään. Kahdestaan homma meni paljon nopeammin ja mukavammin yhdessä. Hän porasi, minä naulasin ja olin taas onnellinen! :D

Viikonloppuna olen töissä (näyttelyä valvomassa) ja isäntä asentelee lattialämmitysputkia. Ensi viikolla sitten lattiavalut ja viikonloppuna voi alkaa tekemään väliseiniä! Jos vielä ystävämme rakentajaihme Herra J saadaan auttamaan niin ainakin väliseinätolpat on viikonlopussa laitettu.
Sisustusjutuista mietin mitä tehdä tiiliseinälle joka tulee takan taakse ja sillä seinällä on myös kylppäriin johtava ovi. Rapata? Maalata? Ideoita?

Ei kommentteja: