perjantai 30. heinäkuuta 2010

Valu(vika)a ja väliseinäpuita

7. viikko takana. Mitä ollaan saatu aikaan?

-Lattialämmityskaapelit
-Lattian valu
-Väliseinäpuut
-Yli puolet sähkötöistä
(isäntä on  kakkosluvilla varustettu sähkömies)

Viikko sitten kävi betoniauto ja meinattiin olla lirissä kun kävi ilmi että paikkakunnalla ei ole ketään liippausmiestä vapaana. 120km päästä oltaisiin saatu ensi kuun alussa 2 liipparia hintaan 1300€! Melko suolaista sanoisin! Saatiin sitten viime tipassa tutuista koostuva porukka liippaamaan. Mie sain onneksi kälyn apuun ruokahommeleihin ja siinä se päivä meni mukavasti viedessä ruokaa, juomaa ja kumisaappaita työmiehille. Homman jälkeen isäntäkin oli ihan liikuttunut kun oli valmista ja porukka lähdössä. Yritämme nyt kovasti keksiä keinoa jolla osoittaa kiitos ja kumarrus näille auttajille. 

Iloinen yllätys oli myös kun serkkupoika ja rakentajaihme Herra O ihanan perheensä kanssa oli lomalla kotipaikallaan ja tuli meitä kolmena päivänä auttamaan. Nyt on loput katto- ja seinäkoolingit paikallaan (ja suorassa!) sekä väliseinäpuut pystyssä! SUURI kiitos vielä siitäkin!
Sitten oli sähköhommien vuoro. Oli hauskaa tehdä sekin yhdessä. Miekin sain laittaa rasioita ja katkaisijoita paikalleen ja vetää piuhaa! Kun saadaan kaikki sähköt tehtyä voidaan alkaa villottaa ja levyttää seiniä. Keittiö saapuu jo elokuun toisella viikolla joten ainakin keittiön ikkuna ja seinät pitäisi saada maalipinnalle.

Ihana kun paikat alkaa hahmottua! Olen puun kappaleista väsännyt lattialle sängyn ja ruokapöydän paikkaa ja hyvin ne mahtuu vaikka vielä tilat näyttää pieniltä. Pitänyt mitan kanssa monta kertaa tarkistaa että mahtuuko meidän sänky muka tuohon jne. Näen kaiken jo sieluni silmin!


Lattialämmityskaapelit vielä näkösällä. Betonimies juuri saapunut ja työt voi alkaa. 

 

Kaikki betoni jo sisällä ja liipparit hommissa.


Se ihana betoni kuivana. Tälläisen lattian olisin halunnut. 


Seinäkoolaukset paikallaan ja väliseinät alkaa nousta.

4 kommenttia:

-S- kirjoitti...

Kiitokset välitetty :) Hienoa kun O:sta oli apua siellä! Sitä vähän nauratti tää sen nimitys, ihana x)

-S- kirjoitti...

Niin ja toi betoni näyttää kyllä aikamoisen hyvälle tossa, mutta eiköhän tuu matostaki ihan sikahieno! Ootan hulluna et pääsen näkee sen lattiassa!! :))

Sarita kirjoitti...

Ai "rakentajaihme herra O", no semmonenhan se on. :D Tällä hetkellä kun betoni on jo aika kuiva niin on muuttunut sellaiseksi vaalean harmaaksi.. Ei ollenkaan niin kiva kuin tuossa kuvassa vielä kosteana. Eli enää ei harmita ollenkaan! :)

-S- kirjoitti...

No hyvä! :) Ai että ku mä en malta oottaa et kaikki on valmiina, pistä meille malttamattomuudesta kärsiville vähä lisää kuvia vaikka joskus, jooookos :D